Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijaši okončali natjecanja

Gips: Rodeš i Kolega su perspektiva, bit će dobri

23.02.2018.
u 20:40

- Kako je skijanje sport snage i izdržljivosti, ne mogu se istaknuti pomoću samo jedne od tih dviju stvari, pa se na njihov optimum čeka dulje.

Marcel Hirscher, najbolji skijaš današnjice, nije uspio postati prvi skijaš nakon 50 godina koji je na jednim Igrama osvojio tri zlata. No, zato je zlato, pod stare dane, osvojio švedski veteran Andre Myhrer, i to je drugi 35-godišnjak u nizu koji je pobijedio u olimpijskom slalomu (u Sočiju Mario Matt). Od hrvatskih slalomaša, Elias Kolega bio je 23., a tek nešto stariji Istok Rodeš za dva mjesta bolji (21.). Nažalost, Filip Zubčić nije završio utrku, kao ni naš najbolji slalomaš Matej Vidović, i to je trenera reprezentacije Antu Kostelića iznenadilo:

– Matej je vrlo stabilan slalomaš, vodeći je u Europskom kupu, i to me čudi. Rodeš i Kolega imali su po jednu dobru vožnju, a Kolega je u drugoj vožnji čak postigao i šesto vrijeme. To su dva tipa skijaša, ali su obojica perspektiva i budući dobri vozači. Rodeš je snažan, eksplozivan i borben, materijal za napredak. Kolega zasad nema agresivnost koja bi mu trebala za slalom.

Mnogi skijaši žalili su se na agresivni snijeg, koji je izbacio favorite Hirschera i Kristoffersena.

- Sličan je američkom, no puno je agresivniji i skija je jako nemirna. U drugoj vožnji Elias je uspio svladati teškoće s tim snijegom i ostao je miran. Inače, postava staze bila je monotona, poput staze za bob.

Za braću Kolega koje trenerski vodi, Kostelić je kazao:

- Kako je skijanje sport snage i izdržljivosti, ne mogu se istaknuti pomoću samo jedne od tih dviju stvari, pa se na njihov optimum čeka dulje. S 19 odnosno 21 godinu možete povremeno bljesnuti, ali ne možete imati kontinuitet. U momčadskom sportu mladi sportaš dobije 15 minuta i tako stječe sigurnost, afirmira se i polako napreduje. U pojedinačnim je sportovima drukčije, posebice u skijanju koje je vrlo opasno za zdravlje. 

Komentara 1

DH
dalibor.hren
08:13 24.02.2018.

S hrvatskim zimskim sportovima je, odlaskom Janice i Ivice, gotovo! Sredstva treba preusmjeriti u škole, a ne bacati ih u bunar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije