Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUVE PROTIV BARCELONE

Gigi Buffon: Dolazi kraj, ne bojim se odlaska u mirovinu

Gianluigi Buffon
Foto: Reuters/PIXSELL
22.11.2017.
u 18:22

- Sigurno neću biti nečija figura ili lutka, što god budem radio, za to ću se dobro pripremiti - kaže Buffon

Nimalo ugodno nije se proveo Juventus u prvom kolu skupine Lige prvaka, dvaput Messi i jednom naš Ivan Rakitić torpedirali su torinsku momčad u 3:0 pobjedi. Možda je upravo ta utakmica bila najava teških dana za trenera Allegrija i njegove igrače. Jer, Juve je počeo posrtati i u talijanskom prvenstvu, emocionalno su mu stradali najiskusniji igrači, Buffon i Barzagli nakon što je Italija doživjela debakl i u dodatnim kvalifikacijama ostala bez Svjetskog prvenstva.

Neymar otišao bez posljedica

To je jako potreslo ta dva iskusna igrača pa ih je Allegri ostavio na klupi prošlog vikenda. I onda stradao kod Sampdorije, gubio 3:0 i onda tek u sudačkoj nadoknadi zabio dva gola za ublažavanje groznog dojma.

I sad tako uzdrmani Juventus čeka doma Barcelonu koja se još kako oporavila od odlaska Neymara i pobjegla u španjolskom prvenstvu drugoj Valenciji na četiri, a Realu i Atléticu čak na deset bodova.

Barcelona je u rujnu opako uzvratila Juventusu za prošlogodišnje sudare u četvrtfinalu, kada je Juve slavio 3:0 pobjedu, i uz remi (0:0) otišao u polufinale, pa stigao i do finala gdje je s 4:1 stradao od Reala.

Juventusov trener može se nadati da se kapetan Buffon oporavio, da će podići cijelu momčad iako je ispadanje Italije sa SP-a ostavilo traga na njemu, iako očito igra svoju posljednju sezonu.

– Vjerojatno je da ću na kraju sezone prestati. Nemam psihičkih problema s odlaskom u igračku mirovinu, ne bojim se toga. No, sigurno će ta moja posljednja utakmici biti s posebnim adrenalinom, vjerojatno kao i prva koju sam branio u Serie A, za Parmu protiv Milana – kazao je Buffon koji nije želio reći hoće li u trenerske vode:

– Ne znam još, ali sigurno neću biti nečija figura ili lutka, što god budem radio, za to ću se dobro pripremiti.

Barca ima puno bolju obranu

Melem na ranu sigurno bi Gigiju Buffonu bila Liga prvaka i talijansko prvenstvo, no u ligi su sad zapeli, a novi poraz od Barcelone mogao bi im i u Ligi prvaka otežati život iako je teško očekivati da ih Sporting ili Olympiakos mogu prestići. Iako, razmišljanja Giorgia Chiellinija mogla bi biti opasna, ako se previše opuste.

Gianluigi Buffon
1/13

– Nama je prvi cilj talijansko prvenstvo, želimo osvojiti i sedmi naslov uzastopno. Ne mislim da je Liga prvaka manje važna, ali u ovom trenutku nama je samo važno proći skupinu, a onda će se sve početi rješavati od ožujka nadalje – kazao je iskusni stoper Juventusa.

No, za Juve je ova utakmica još kako važna, talijanski mediji kažu da bi mogla poslužiti kao terapija u oporavku. Koji im je nužan, ove sezone već su triput primili po tri pogotka (Lazio kod kuće, i u gostima kod Barcelone i Sampdorije). U domaćem prvenstvu u prvih 13 kola primili su 14 golova, to im se nije dogodilo još od 2003./04., što će reći da im je obrana u velikom problemu i da zbog nje gube bodove, jer ofenzivno rade odličan posao, najviše su golova (37) zabili u ligi. Ali, Barca igra dobru defenzivu, ima najbolju obranu u Španjolskoj, sa samo četiri primljena gola.

PSG miran

Osim sudara Juventusa i Barcelona koji je u središtu nogometne javnosti drugog dana četvrtog kola skupina Lige prvaka, najzanimljivije je u skupini C u kojoj je sve otvoreno, u kojoj ni nakon četiri kola nema izrazitog favorita, a Atletico Madrid u teškoj je poziciji nakon što je dvaput remizirao s Qarabagom.

Doduše, sad ima šansu popraviti svoju krvnu sliku u susretu s Romom. Simeoneova i Vrsaljkova momčad treba pobjedu da bi onda u zadnjem kolu tražila i prolaz dalje. Taj Qarabag u prvom je kolu sa 6:0 stradao od Chelseaja, a sad će pokušati kod kuće do ovog iznenađenja ne bi li izborio treće mjesto i odlazak u Europsku ligu.

U većini skupina još su mogući svakojaki raspleti, no izvjesno je da Manchester United ima lagodna zadnja dva kola iako ne kao što to ima PSG koji je briljirao i u četiri kola osigurao nokaut-fazu, s četiri pobjede i gol-razlikom 17:0. 

S PSG-om će dalje i Bayern koji je doživio potrese tijekom sezone, Ancelotti je morao otići, stigao je iz mirovine Heynckes i sve je došlo na svoje mjesto. Bayern i PSG u svojim susretima mogu tek krojiti rasplet na dnu u borbi za treće mjesto i Europsku ligu kojoj je jako blizu Celtic jer ima pobjedu 3:0 nad Anderlechtom koji je u prva četiri kola bio najgora momčad Lige prvaka ove sezone, nema ni boda, nije zabio nijedan pogodak, dok ih je primio 15 i sad dočekuje Bayern. A kod Heynckesa, naučio nas je to u svojim prijašnjim uradcima na klupi bavarskog kluba, nema opuštanja ni kad je cilj osiguran, ni kad u utakmici njegova momčad uvjerljivo vodi.

Anderlecht je često znao biti lošeg učinka u LP-u, ali neugodno je iznenađenje Benfica koja je upisala četiri poraza i zabila samo jedan gol.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije