Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK

Giggs: Možda se vratim u velšku reprezentaciju

Ryan Giggs
AFP
26.03.2010.
u 10:37

Ryan Giggs, 36-godišnja ikona engleskog Manchester Uniteda, senzacionalno je otvorio vrata mogućem povratku u velšku nogometnu reprezentaciju.

Bivši kapetan Walesa, koji je posljednju put nastupio za reprezentaciju 2007. godine, branio je boje svoje rodne zemlje ukupno u 64 navrata.

Odluku o reprezentativnom umirovljenju donio je svojedobno zbog produljenja klupske karijere, a sada je u razgovoru za velški dnevnik Western Mail objasnio da je otvoren za povratak.

- To je nešto o čemu moram razgovarati s Johnom Toshackom (velškim izbornikom) i Sir Alexom Fergusonom (menadžerom Manchester Uniteda), ali u ovom trenutku ideju ne bih odbacio. Da dobijem poziv, morao bih dobro razmisliti o tome. Svakako ne isključujem mogućnost povratka - objasnio je rekorder Manchester Uniteda po broju nastupa za klub s Old Trafforda koji je debitantsku utakmicu za "crvene vragove" odigrao 1990. godine.

Giggsova prebogata riznica trofeja uključuje 11 osvojenih naslova engleskog prvaka i dva naslova Lige prvaka. Nedavno je Velšanin izabran i za sportsku osobu 2009. godine u izboru BBC-a.

Ferguson: Povratak Giggsa u reprezentaciju? Sigurno se šalite!   
Alex Ferguson, škotski menadžer aktualnog engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda, špekulacije o mogućem povratku njegovog krilnog igrača Ryana Giggsa u velšku reprezentaciju dočekao je sa salvama smijeha.

Zapravo je sam Giggs, 36-godišnja ikona Manchester Uniteda, senzacionalno otvorio vrata mogućem povratku u velšku nogometnu reprezentaciju. Bivši kapetan Walesa, posljednji puta je za svoju selekciju zaigrao još 2007. godine. Nakon toga je objavio povlačenje, kako bi produžio klupsku karijeru.

Ukupno je za Wales odigrao 64 utakmice, no s tom slabašnom selekcijom nikada nije dobio priliku sudjelovati na nekom velikom natjecanju.

U razgovoru za velški dnevnik Western Mail, Giggs je objasnio da je otvoren za povratak.

- To je nešto o čemu moram razgovarati s Johnom Toshackom (velškim izbornikom) i Sir Alexom Fergusonom (menadžerom Manchester Uniteda), ali u ovom trenutku ideju ne bih odbacio. Da dobijem poziv, morao bih dobro razmisliti o tome. Svakako ne isključujem mogućnost povratka - poručio je rekorder Manchester Uniteda po broju nastupa za klub s Old Trafforda koji je debitantsku utakmicu za "crvene vragove" odigrao 1990. godine.

Kada je čuo za ovu priču, Sir Alex Ferguson nije se prestao smijati, jer mu, očito, sve zvuči samo kao dobra šala…

- Vi se sigurno zafrkavate sa mnom! Ne, ne mogu tako nešto niti zamisliti. Sigurno se radilo o Ryanovom trenutku slabosti - rekao je Ferguson.

Engleskim novinarima je priča dodatno zanimljiva, jer će upravo Wales biti jedan od suparnika Engleske u sljedećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Velšani svoju novu kvalifikacijsku avanturu započinju 3. rujna u gostima kod Crne Gore, koju vodi hrvatski trener Zlatko Kranjčar, a nakon toga će u listopadu ugostiti Bugarsku i gostovati kod Švicarske. Protiv Engleske će biti domaćini 26. ožujka 2011. godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije