Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA NASLOV

Giggs: Iako imam 30-ak trofeja, zlato na OI bio bi mi uspjeh karijere

Ryan Giggs
AFP
26.07.2012.
u 11:06

Neymar: Britanci su loši, naslov nam mogu uzeti samo Španjolci i Urugvajci

Olimpijski nogometni turnir nikada se kvalitetom nije mogao uspoređivati s europskim i svjetskim prvenstvima, no ovaj u Londonu bit će i te kako jak. Glavni favorit za zlato je Brazil, koji još uvijek nema olimpijsko zlato i zato je u London poslao momčad u kojoj su Neymar, Hulk, Pato, Thiago Silva... Laganom pobjedom 2:0 prošloga petka protiv Velike Britanije Brazilci su pokazali ostalima što žele.

Španjolci najmlađi

– Iskreno, nakon te utakmice nimalo ne strahujem od Britanaca, oni nemaju nikakve šanse za zlato. Najveći suparnici bit će nam Španjolci i Urugvajci – kaže prva zvijezda Brazila, 20-godišnji Neymar.

Koliko Brazilci očekuju od svoje momčadi, potvrđuje da ih je na posljednjem treningu u domovini ispratilo 20-ak tisuća navijača.

– Iskreno, sramota je za Brazil da nikada nije osvojio olimpijsko zlato. Znamo da je to uspijevalo 17 različitih zemalja, a mi ćemo postati osamnaesti – poručio je Alexander Pato, napadač Milana koji će se uz Hulka i Neymara teško izboriti za nastup među prvih 11.

Odmah do Brazilaca trebali bi biti Španjolci, koji imaju najmlađu momčad na prvenstvu. Furija čak nije iskoristila ni pravo da ima trojicu igrača starijih od 23 godine, pa će najiskusniji u njezinoj momčadi biti Chelseajev ofenzivni veznjak Juan Mata, kojemu su tek 24. Ostale španjolske zvijezde su Jordi Alba i David de Gea. Treći favorit kladionica je Urugvaj, koji ima ubojiti napadački par Suarez (Liverpool) – Cavani (Napoli).

Britancima ne vjeruju

Koeficijent da će turnir osvojiti Britanija čak je 11.

– Mislim da ćemo i te kako konkurirati za naslov – smatra kapetan Velike Britanije, Velšanin Ryan Giggs.

Legendarni veznjak Manchester Uniteda oduševljen je što će biti kapetan.

– Tijekom karijere u Manchester Unitedu osvojio sam više od 30 trofeja, no mislim da bi olimpijsko zlato bilo vrh – rekao je Giggs i dodao:

– Bit će mi jako čudno igrati na Old Traffordu jer neću biti u Manchesterovu dresu.

Podsjetimo, nastup na Igrama izborile su reprezentacije prema rezultatima u selekcijama do 21 godinu.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
JackRussell
15:42 26.07.2012.

"Furija čak nije iskoristila ni pravo da ima trojicu igrača starijih od 23 godine, pa će najiskusniji u njezinoj momčadi biti Chelseajev ofenzivni veznjak Juan Mata, kojemu su tek 24" Bravo novinar, imaš jedan, sjedi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije