Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karijeri još nije kraj

Gianluigi Buffon nakon godinu dana napustio PSG

Gianluigi Buffon
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
05.06.2019.
u 21:05

PSG je predložio obnovu ugovora, međutim nisam prihvatio ponudu. Želim se zahvaliti svima na svemu što sam imao prilike doživjeti u Parizu. Hvala vam za emocije koje smo zajednički podijelil - rekao je Buffon

Legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon (41) napustio je redove francuskog prvaka Paris Saint-Germaina nakon samo jedne sezone, međutim to ne znači i njegov oproštaj od nogometa. 

- Moja avantura izvan Italije se završava - kazao je Buffon dodavši: 

Gianluigi Buffon
1/7

- PSG je predložio obnovu ugovora, međutim nisam prihvatio ponudu. Želim se zahvaliti svima na svemu što sam imao prilike doživjeti u Parizu. Hvala vam za emocije koje smo zajednički podijelili.

Buffon je naglasio kako se u Parizu osjećao sjajno, ali i kako razmišlja o novim izazovima.

- Ernest Hemingway je napisao da postoje samo dva mjesta na svijetu gdje ljudi mogu živjeti sretno: kod kuće i u Parizu. Pariz će na neki način uvijek ostati moj dom, Allez Paris! Hvala vam i sretno u svemu - dodao je Buffon koji je na vratima pariškog kluba sakupio 25 nastupa osvojivši Le Championnat.

Za sada nije poznato gdje će bivši svjetski prvak s Italijom braniti, međutim odlučan je nastaviti karijeru. Talijanski mediji pišu kako je već dobio nekoliko ozbiljnih ponuda.

Buffon je karijeru započeo u Parmi gdje je proveo šest godina, a potom je 17 godina bio član Juventusa. U dresu Parme je osvojio tri trofeja pri čemu i Kup UEFA (1999), dok je na vratima torinske 'Stare dame' osvojio čak 19 trofeja pri čemu devet naslova talijanskog prvaka.

Vrhunac karijere imao je 2006. kada je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Gianluigi Buffon
1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije