Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIVERPOOL

Gerrard 500. put, Torres se vraća na terene

Steven Gerrard
AFP
03.12.2009.
u 15:39

U subotnjem dvoboju 15. kola engleskog nogometnog prvenstva između Blackburna i Liverpoola kapetan “redsa” Steven Gerrard (29) odigrat će svoju jubilarnu 500. utakmicu za klub u kojem je proveo cijelu karijeru.

Gerrard je debitirao u prvoj momčadi Liverpoola 29. studenoga 1998. godine kao 18-godišnjak upravo u utakmici protiv Blackburna, kada je u posljednjoj minuti zamijenio Vegarda Heggema.

U debitantskoj je sezoni nastupio 13 puta, a tadašnji ga je trener Gerrard Houllier stavljao na poziciju desnog krila u svojoj eksperimentalnoj formaciji 3-5-2. Zanimljivo je kako je prvi gol za “redse” Gerrard zabio 5. prosinca 1999. godine protiv Sheffield Wednesdayja, a utakmica protiv Blackburna u subotu past će točno na 10. godišnjicu tog postignuća.

Iz godine u godinu Gerrard je podizao razinu svoje igre, pa je tako sezonu 2000./01. okončao s 50 nastupa ukupno i 10 postignutih golova, a “redsi” su osvojili Carling Cup, FA Cup i Kup UEFA-e. Liverpoolov kapetan Gerrard je postao u listopadu 2003. naslijedivši vrpcu od Finca Samija Hyypije.

Gerrardu će najviše urezana svakako ostati sezona 2004./05. kada je momčad osvojila Ligu prvaka (pod ravnanjem Rafe Beniteza) u veličanstvenoj pobjedi nad Milanom u istanbulskom finalu (nakon penala), u utakmici u kojoj je Liverpool gubio 3-0.

Statistički gledano najuspješnija Gerrardova sezone bila je 2008./09. kada je postigao 24 gola (16 u Premier ligi) u 44 ukupno odigrane utakmice.

Prošle je sezone engleski veznjak prešao granicu od 100 postignutih golova za klub, te osigurao nagradu najboljeg igrača Premier lige prema glasovima nogometnih novinara.

Gerrard je tijekom godina izrastao u iskonsku legendu kluba, a koliko je omiljen pokazuje i anketa provedena na internetskim stranica kluba prema kojoj je zauzeo drugo mjesto iza Kennyja Dalglisha na ljestvici od 100 igrača “koji su protresli Kop”.

Španjolski napadač Liverpoola Fernando Torres (26) na pragu je povratka na nogometne travnjake nakon ozljede prepona.

Torres nije zaigrao za “redse” od utakmice Lige prvaka protiv Lyona 4. studenoga, a unatoč dugom izostanku i dalje je najbolji premierligaški strijelac kluba ove sezone i četvrti ukupno u ligi s deset postignutih golova.

- Posljednja povratna informacija koju smo dobili od Torresa i liječničke službe bila je jako dobra. Sada ćemo vidjeti kako će se ponašati na sljedećim treninzima. Moramo biti oprezni s njim, ali mogao bi dobiti priliku protiv Blackburna - rekao je Benitez.

Zanimljivo je da će Torresu ako nastupi protiv Blackburna to biti prvi nastup u momčadi uz Stevena Gerrarda nakon deset uzastopnih utakmica budući da su oba igrača naizmjence bila ozlijeđena.

Nakon 14 odigranih kola u Premiershipu Liverpool je petoplasirana momčad ljestvice s 23 osvojena boda, dok njihov sljedeći protivnik drži 13. mjesto uz šest bodova manje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije