Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Vukovaru

General Šundov Daliću pokonio repliku zastave s Kninske tvrđave

Mirko Šundov Zlatko Dalić
Foto: MORH/J. Kopi.
1/2
08.06.2018.
u 09:11

- Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini vjerni - zapisano je u poruci koju potpisuje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

U Vukovaru na Svečanoj večeri hrvatskog nogometa održanoj u četvrtak, 7. lipnja 2018., u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov uručio je izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću zastavu Republike Hrvatske.

Riječ je o replici hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, kao i povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

- Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija Oluja kruna je svih naših pobjeda, a dolazak pobjedničke Hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobjede u Domovinskom ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji, bude poticaj za srčanu borbu na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini vjerni - zapisano je u poruci koju potpisuje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

Svečanosti su nazočili i izaslanik predsjednice RH Tomislav Madžar, izaslanik predsjednika Vlade RH i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zamjenik načelnika GS OSRH general pukovnik Drago Matanović, savjetnik načelnika GS OSRH za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, kao i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza predvođeni predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom, koji su tom prigodom uručili dresove Hrvatske nogometne reprezentacije generalima Šundovu i Matanoviću.

Također, u sklopu svečanosti u Vukovaru predstavnici HNS-a uručili su vrijednu donaciju hrvatskih reprezentativaca teško ozlijeđenom pripadniku Oružanih snaga RH, poručniku Josipu Milkoviću, koji je u Vukovar došao u pratnji roditelja. HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić izrazio je zadovoljstvo što su imali priliku pomoći mu i olakšati svakodnevni život, zahvalivši ministru Krstičeviću na inicijativi. Poručnik Milković zahvalio je svima koji su organizirali i proveli tu humanitarnu akciju, kao i svima koji su u njoj sudjelovali, te je ujedno Vatrenima zaželio dobar plasman na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

U prigodnom obraćanju načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov pozdravio je okupljene u ime ministra Krstičevića i svih pripadnika Hrvatske vojske.

- Svaki boravak u Vukovaru – gradu heroju za mene je velika čast i događaj pun emocija pa tako i večeras, kada slavimo uspjehe hrvatskog nogometa s posebnim pijetetom sjećamo se svih hrabrih branitelja Vukovara.

Mirko Šundov Zlatko Dalić
1/16

Čestitajući nagrađenim sportašima, zaključio je kako u svakoj od tih nagrada je znoj, trud i odricanje, istaknuvši kako upravo to povezuje život sportaša i profesionalnog vojnika. 

- Ali više od svega večeras nas povezuje još jedna vrlina hrvatskog čovjeka, a to je solidarnost. Hrvatski sportaši su nebrojeno puta pokazali veliko hrvatskog srce sudjelujući u humanitarnim akcijama za prikupljanje pomoći potrebitima. Tako je bilo i sada - rekao je general Šundov, zahvalivši Hrvatskom nogometnom savezu i izborniku reprezentacije na organizaciji te hvalevrijedne akcije, kao i svima koji su u njoj sudjelovali.

- Neka vas duh pobjednika ponese na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju i neka vas prati naše vojničko načelo – Domovini vjerni! Sjetite se toga uvijek kada vam bude teško jer će vas to načelo voditi do pobjede - poručio je general Šundov hrvatskim reprezentativcima.

Riječi potpore Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji uputile su i predstavnice Udruge „Žene u Domovinskom ratu - Zadar“ Vesna Matešić i Ivana Haberle, koje su se prisjetile svih poginulih hrvatskih branitelja, poručivši hrvatskim nogometašima: 

- Dečki, igrajte za njih, igrajte za nas i za cijeli hrvatski narod. Kakavgod rezultat bio, vi ste naši pobjednici!

Na iskazanoj potpori u ime HNS-a i reprezentacije zahvalili su predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik Zlatko Dalić te najbolji hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

U sklopu Svečane večeri hrvatskog nogometa u Vukovaru su prvi put dodijeljeni trofeji Hrvatskog nogometnog saveza najboljima u više kategorija, a uoči svečanosti premijerno je prikazan film Hrvatske nogometne televizije "Generacija '98."

Komentara 2

JO
jovanovic
09:35 08.06.2018.

ajmo vatreni operacija Rusija

TR
trolokva
10:20 08.06.2018.

Bravo!!!!! ZDS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije