Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Gavranović protiv 'svojih': Kod kuće gotovo su sve dobili, ali imamo šanse

Dinamo Astana
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
16.08.2018.
u 08:39

Trener Bjelica nakon još jedne europske pobjede nije se htio previše baviti Young Boysima jer ga prvo čeka derbi u petak s “njegovim” Osijekom, liderom prvenstva

Mario Gavranović (28) zagrijao je motore i namjestio nišan baš prije utakmica s prvakom zemlje za čiju je reprezentaciju igrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nakon dva pogotka Istri, posebno je spektakularan bio onaj drugi, zabio je i u uzvratu 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Astane u Maksimiru (1:0) pred dvanaest tisuća gledatelja i time čekirao kartu plavima za – Bern. Već sljedeće srijede Dinamo igra prvu utakmicu play-offa protiv švicarskog prvaka Young Boysa.

– Poznajem ih, naravno. Uglavnom su to sve igrači protiv kojih sam igrao još dok sam bio ondje. S time što se taj klub dosta digao u posljednje dvije godine, osvojio je prvenstvo nakon duljeg vremena (prethodno je tri godine zaredom bio doprvak, nap. a.), a jako je dobro startao ove sezone tako da će sigurno biti zanimljivo.

Može li Dinamo?

– Može, sigurno – uvjeren je Gavranović.

Koje su mu najjače strane?

– To je prvenstveno jako dobra momčad. Ima nekoliko vrlo iskusnih igrača te nekoliko mladih velikog potencijala. Imaju visokog napadača koji zabija iz poluprilika. Ozbiljna ekipa koja ima ogroman napadački potencijal. No, ako ih se agresivno pritisne, može im se stvoriti dosta neprilika.

Dinamo Astana
1/11

Jesu li bolji od Hapolea i Astane?

– Mislim da jesu.

U Dinamu je puno kvalitete

Kakva su iskustva s Young Boysima u vrijeme dok ste igrali u Švicarskoj za Zürich, do 2016. godine i dolaska u Hrvatsku? Posebno iz utakmica s njihova stadiona...

– YB je tada bio malo slabiji nego sada, ali koliko se sjećam, često smo znali postizati jako dobre rezultate. Atmosfera ondje zna biti jako dobra, a stadion će sigurno biti pun. Igraju na umjetnoj travi i ona im baš jako paše, mislim da su prošle sezone ondje dobili gotovo sve utakmice. I zato nam ta prva utakmica neće biti laka, ali pripremit ćemo se da igramo dobro.

Gavranović je lani pogotkom protiv Salzburga donio Rijeci dugu europsku jesen, ali protiv Olympiacosa nije bio strijelac, te nije ni dočekao povratak u Ligu prvaka u kojoj je već igrao i zabio za Schalke. Jesu li s Dinamom ipak nešto veće šanse nego s Rijekom?

– I u Rijeci smo prošle godine bili ne tako daleko od LP-a, ali ne razmišljam više o tome. Ove godine u Dinamu želimo ući u LP, to nam je cilj. Teško je uspoređivati, u Dinamu je puno kvalitete i sad polako stvaramo momčad koja se drži zajedno.

Kad biste ušli u skupinu Lige prvaka, biste li bili konkurentni?

– Prvo ćemo razmišljati o Young Boysima, potom o ostalom.

A trener Nenad Bjelica na slatkim je mukama. Jer, nijedan napadač zasad ne “šteka”. Prva opcija dosad je bio Budimir koji je zabio i Hapoleu i Astani, oba puta u gostima. Ubacio je Hodžića protiv Slaven Belupa, zabio je. Mreže trese i Gavro koji je ipak najrenomiraniji, no nakon SP-a preselio se na klupu, kao i vratar Livaković. Naravno, svaki rasni strijelac, pogotovo Gavranović koji je uvijek željan igre, lopte i golova, ne može dugo biti miran na klupi.

– Osjećam se sve bolje, nadam se da će forma još više rasti, to je normalno. Profesionalac sam, radim jako da bih se vratio u stopostotnu formu i sad sam već blizu razini na kojoj sam bio u Rusiji. Ništa, čekat ću da se to sve vrati kako je bilo.

Dinamo pod Bjeličinim vodstvom igra drukčije nego prije, plavi ne okolišaju, igraju brzo i ne dave loptu.

– Kad svi igramo izravno, opasni smo pred golom. No, moramo znati i kad malo stati na loptu, igrati i po širini da se suparnik umori jer ne možemo svih 90 minuta igrati presing ili cijelo vrijeme čekati protunapade. Premda to zasad jako dobro radimo. Atmosfera u momčadi je odlična iako je došlo puno novih igrača. Svatko tko dobije šansu i iskoristi je, što je važno budemo li igrali na tri fronte. Nije više kao prošle sezone kad smo se “krpali” i uzimali igrače koji uopće nisu trenirali s nama – zaključio je Gavranović.

Oni su blagi favoriti

Trener Bjelica nakon još jedne europske pobjede nije se htio previše baviti Young Boysima jer ga prvo čeka derbi u petak s “njegovim” Osijekom, liderom prvenstva. “Ni riječi s pomoćnicima dosad nisam progovorio o Young Boysima”, rekao je na konferenciji za novinare. Nešto prije u mix-zoni ipak je otkrio:

– Gledali smo ih u nedjelju, vrlo su kvalitetna momčad i sigurno lagani favoriti u odnosu na nas. Igraju dulje zajedno, iskusniji su, igraju na umjetnoj travi, ali mi smo dobra momčad, to smo pokazali u ove četiri utakmice protiv dosta dobrih momčadi. Rastemo i sigurno ćemo imati šansu.

Bit će spektakularno. Istina, prvo Osijek. No, u prvenstvu ima 36 kola i sve se može deset puta preokrenuti. A zna se što donose dvije utakmice s Young Boysima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije