Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udvostručio si cijenu

Gareth Bale: Mama nazove i obavijesti me koji sve klubovi stoje u redu...

\'Tottenham Hotspur\'s Welsh defender Gareth Bale (R) vies with Inter Milan\'s Brazilian defender Maicon (L) during their UEFA Champions League group A match against Inter Milan at White Hart Lane, in
AFP
05.11.2010.
u 08:45

Sa 15 godina Bale je imao teškoća s ozljedom leđa, karijera mu je visjela o koncu. Malcolm Elias, Southamptonov šef skauta, bio je jedan od rijetkih koji mu je vjerovao

Nekoliko dana nakon spektakularne izvedbe protiv Intera u Ligi prvaka, Tottenhamovo lijevo krilo Gareth Bale (21) još je glavna inspiracija svih engleskih medija. U nizu stručnih procjena o tome da je Velšanin bez konkurencije najbolji igrač na svijetu na svojoj poziciji, Englezi se bave i do sada manje poznatim detaljima iz Baleovih početaka.

Najbolje tek dolazi...

Kao petnaestogodišnjak, Bale je imao velikih teškoća s ozljedom leđa i u prijelaznoj fazi njegove karijere liječnici i treneri sumnjali su da njegov organizam može podnijeti psihičke i fizičke zahtjeve igranja na ozbiljnijoj razini. Sumnjali su u to gotovo svi, osim Malcolma Eliasa, glavnog Southamptonova čovjeka za selekciju talentiranih dječaka. On je na svoju ruku odobrio Baleu školarinu i pogodio u procjeni. Priča je to koja neodoljivo podsjeća na onu Lionela Messija koji je u toj fazi također imao problema s ozljedama, a Barcelona ga je ipak angažirala. Stvarnost oko Balea danas je potpuno drugačija. Od klinca upitne perspektive iz malenog sela sa stotinjak stanovnika do igrača koji je igrama stvorio najveću zbrku na nogometnom tržištu u posljednjih nekoliko godina. Među najvećim klasicima u povijesti Lige prvaka bit će smješten njegov mitski obračun s Maiconom. najbolje lijevo krilo postidjelo je najboljeg desnog braniča na svijetu. Još kako superiorno. Klinac koji ima eksplozivnost Ivice Olića, a u igri može predvidjeti situacije jednako kao i Niko Kranjčar, u dvije je utakmice protiv Intera najmanje udvostručio svoju tržišnu cijenu. Englezi pišu o Maiconovoj vrtoglavici i o tome kako još lovi sjene zbog Baleovih prodora, a Talijani imaju samo jednu poruku svojim klubovima: "Kupite tog dečka"!

– Teško mi ovih dana dolazi san na oči. Još uvijek vrtim film utakmice. Stalno gledam snimku utakmice i mog sraza s Maiconom. Odličan je dečko, svaki put mi se ispričao kad bi me udario. Nisam proučavao napise u medijima o tome kako sam igrao. Čujem se s mamom koja mi prenosi novosti o novim klubovima koji me žele. Ne želim se zanositi, želim samo uživati u društvu svojih iskrenih prijatelja iz srednjoškolskih dana, to mi je najvažnije. Najbolje tek dolazi. Još puno moram učiti – kaže Bale.

Rafa nije ništa naučio

Zanimljivo bi bilo znati kako je Interov trener Rafael Benitez pripremao strategiju za Tottenham nakon što je Bale u prvoj utakmici s Interom zabio tri gola. Pouku očito nije izvukao.

– Bale je fenomenalan nogometaš. Nije bilo načina da ga zaustavim. Igrač je za najveće svjetske klubove – kazao je Maicon.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije