Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE SJEĆA SE NIČEGA

Gabrić: Samo sam molio Boga i čekao svjetlo na kraju tunela

Anne
Reuters
06.06.2011.
u 14:51

Nogometni reprezentativac koji je senzibilizirao Hrvatsku prvi put nakon nesreće govorio za javnost.

Iza Drage Gabrića dva su tjedna životne drame. Tog 23. svibnja, kada je u BMW-u X6 proletio kroz ogradu na autocesti kod Biskog, Drago se ne sjeća. Dva tjedna nakon nesreće primio nas je na odjelu neurokirurgije, na intenzivnoj njezi. Drago odlično izgleda, na zaglavlju kreveta zavezan mu je Hajdukov šal, odjeven je u majicu koju su mu poklonili navijači bijelih i na kojoj piše "Najvjerniji".

– Ničega vezanog uz nesreću se ne sjećam. Pokušavam se sjetiti, zavrtjeti sve to u glavi, ali jednostavno ne ide. Ne sjećam se ni što se događalo dan prije – govori Drago o tom kišnom danu i nesreći koja je senzibilizirala hrvatsku javnost.

Pet dana nakon nesreće počeo se polako buditi iz kome. Trajalo je to nekoliko dana. Gabrićevo stanje praćeno je iz sata u sat, iz minute u minutu. Uz obitelj, u posjet su mu dolazili suigrači iz Hajduka, reprezentacije, prijatelji... Liječnici su govorili da ih Drago čuje, da mu se obraćaju.

– Samo se sjećam mamurluka, moj otac Tonči bio je uz mene. Bio je stalno tu, to znam. U takvoj situaciji, svjesni da ste prepušteni sami sebi, molite Boga i čekate svjetlo na kraju tunela – prisjeća se Drago tih trenutaka.

Gabrić sada napušta splitsku bolnicu, što znači da je njegovo stanje izvrsno. U utorak ujutro bit će prebačen u Krapinske Toplice i započinje proces rehabilitacije. Prema liječničkim prognozama, taj proces mogao bi trajati više mjeseci.

– Nije važno koliko će trajati. Imam volju, ona me nikada nije napustila – čvrstim će glasom Drago.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u utorak! <<

Komentara 16

DU
Deleted user
15:58 06.06.2011.

molio si ti boga,ma nije tebe bog spasio majmuncino, nego ti doktori u bolnici, da nije bilo njih pored toga tvoga boga vec bi ti bio dva metra pod zamljom. i dje ti je bog bio kad si jurcookoloi mogogo ubit nekoga,onda bas nesto nisi zazivo boga

Avatar nekakav
nekakav
16:32 06.06.2011.

bitno je da novinari naglašavaju kišno vrijeme.. al zašto ne uzmu izjave desetaka vozača koji su prošli tim opasnim dijelom autoceste, pa nisu stradali.. meni je vrlo bitna informacija kako su se oni osjećali dok su se vozili ovom očitočito jako opasnom i pogubnom dionicom autoceste.. najbolje da ac zatvore cijelu autocestu, pa izvrše još jedan tehnički pregled, kako nam se više ne bi događale ovakve nemile situacije ,da ljudi koji bezglavo jure u sportskim automobilima izlete sa ceste, dok ekipa u punto klasi nesmetano prolazi ovakve testove preživljavanja... gabriću, nit je nogomet za tebe, niti auto. uvati se pisanja romana. štofa imaš...

CR
crodanc
15:29 06.06.2011.

Odmah da mu se nabavi BMW, i to barem X8963, da sto prije stigne do toplica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije