Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije zbog navijača

Evo zašto Futsal Dinamo nije dobio dozvolu za igranje u Domu sportova

futsal Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
14.11.2014.
u 12:15

Nije im bilo obećano odigravanje svih utakmica, samo smo imali dobru volju pomoći ovoj lijepoj sportskoj priči, tvrde iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima

Jučer se pojavila informacija da malonogometni klub Futsal Dinamo više nema dozvolu za nastupanje u dvorani 2 Doma sportova. Navedeno je kako su klubu iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima u Zagrebu poručili da im se dozvola uskraćuje zbog toga što navijači preglasno pjevaju i stvaraju buku te skaču na tribinama.

Danas su se oglasili iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima, a priopćenje donosimo u cijelosti:

– Vezano za lažnu tezu koja se provlači kroz medije i javnost da je MNK Futsal Dinamo izbačen iz Doma sportova te da im je zabranjeno odigravanje utakmica obavezni smo demantirati tu tezu i iznijeti činjenično stanje, a ono je upravo suprotno.

Prvi izlaz u javnost imao je MNK Futsal Dinamo na ŠRC-u Šalata, dakle na objektu koji je pod našim upravljanjem (ustanove Upravljanje sportskim objektima). Prvenstvenu utakmicu protiv Siscije MNK Futsal Dinamo odigrao je u Domu sportova u dvorani 2., također u objektu kojim upravlja Ustanova. Za božićnu humanitarnu utakmicu, koju organizira MNK Futsal Dinamo s finskom ekipom, dogovorili smo da se odigra u dvorani Cibona, također u objektu kojim upravlja ustanova Upravljanje sportskim objektima. Iz svega ovoga nedvojbeno proizlazi da su vrata svih naših sportskih objekata za MNK Futsal Dinamo OTVORENA. Vodstvo kluba desetke puta bilo je na dogovoru s upravom Ustanove i dvorana te su uvijek bili primljeni na razgovor u pravilu bez rezerviranih termina.

Pri inicijalnom razgovoru oko odigravanja utakmica u Domu sportova odmah smo im dali do znanja da će to biti gotovo nemoguće organizirati isključivo zbog prevelike zauzetosti „dvorane 2“, kojom se koristi na desetke klubova temeljem Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, što je naš apsolutni prioritet, a termini se definiraju početkom godine. Svi termini koje su tražila gospoda iz MNK Futsal Dinamo bili su i jesu zauzeti. No, upravo da bismo izbjegli eventualne „političke“ predznake rekli smo da ćemo ipak pokušati neke stare i redovne korisnike (redom prvoligaške klubove u nekoliko sportova koji se natječu u ligi prvaka) pomaknuti ili otkazati kako bi eventualno odigrali jednu ili dvije utakmice u Domu sportova.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dakle, nije im bilo obećano odigravanje svih utakmica, nismo potpisali ugovor o odigravanju utakmica, nismo im rezervirali termin, samo smo imali dobru volju pomoći ovoj lijepoj sportskoj priči, koja nam se očito razbila o glavu, što nas je jako rastužilo. Odgovorno tvrdimo, isključivo i samo zbog prezauzetosti termina u dvorani nismo mogli udovoljiti svim traženim terminima MNK Futsal-Dinamo. Buka, rezonanca ili drugi razlozi koji se pojavljuju u javnosti i natpisima nikada nisu bili naši argumenti.

Za ilustraciju iznijet ćemo tražene termine za odigravanje utakmica MNK Futsal Dinamo:

• 24. – 26. listopada 2014. bilo je Europsko prvenstvo u boksu za juniore.

Za termin 15. – 16. studenog 2014.:

• Za termin 15. studenog 2014. održava se međunarodni karate turnir dogovoren početkom godine

• Za termin 16. studenog 2014. Liga prvaka rukomet.

Za traženi termin 29. – 30. studenog 2014.:

• 29. studeni 2014. Međunarodni taekwondo turnir

• 30. studenog 2014. utakmice Kutije šibica, oba natjecanja definirana početkom godine.

Uza sve to, svaki dan traju redoviti treninzi stalnih korisnika koji svoje redovne utakmice igraju tijekom tjedna zbog zauzetosti „dvojke“. Dvorana 2 Doma sportova zasigurno je najzauzetiji sportski prostor u Hrvatskoj, u Zagrebu to sigurno jest jer mi upravljamo gotovo svim sportskim objektima u Zagrebu i imamo uvid u to.

Korištenje dvorane 2 Doma sportova definira se početkom godine, uz desetine klubova i sportova koji se njome koriste za svoje treninge i utakmice, isto tako veliki je broj i turnirskih natjecanja te slobodnih termina uistinu nema. To je isključivi i jedini razlog zbog kojeg MNK Futsal Dinamo ne može sve svoje utakmice odigrati u Domu sportova, sve druge razloge odbacujemo, a vodstvo kluba pozivamo da još jednom razmisli o korektnosti svojih postupaka, stoji u priopćenju Ustanove za upravljanje sportskim objektima.

>>Futsal Dinamo više ne smije igrati u Domu sportova jer su navijači preglasni!

Komentara 16

MA
majeltomoguce
12:58 14.11.2014.

Volio bi znati tko je plasirao vijest o buci? Toga bi trebalo tužiti i tražiti naknadu štete za nanošenje poslovne štete. Isto tako me zanima što na ovo imaju za reći ljudi iz Futsal Dinamo.

SP
spremni0
12:43 14.11.2014.

istina je voda duboka....futsaleri lažu gdje stignu, koje jadno privlačenje pažnje. Najbolje da i netko pokloni Dom sportova , neka izbace sve klubove i daju dečkima da navijaju....

LI
Lik123
13:35 14.11.2014.

Možda nije pravo vrijeme, ali treba podsjetiti kako je pri osnivanju ove cirkusarije rečeno da je jedan od motiva "pokazati onima u Maksimiru kako članovi mogu uspješno voditi klub". Preporučam da se neko vrijeme to više ne spominje :)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije