Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon poraza

Frank Mir novi borac u doping problemima: Nisam uzeo ništa!

Frank Mir i Alistair Overeem
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
09.04.2016.
u 12:11

Mir je pao na testu koji je odradio na dan borbe protiv Marka Hunta, koju je izgubio nokautom u prvoj rundi.

Američka antidopinška agencija (USADA) objavila je ime novog borca koji je potencijalno pao na korištenje nedozvoljenih sredstava. To je bivši teškaški prvak Frank Mir.

USADA je poslala priopćenje koje glasi ovako:

“UFC je obaviješten da je USADA obavijestila Frank Mira oko njegovog potencijalnog kršenja pravila o dopingu, na uzorku uzetom na dan njegove borbe, 20. ožujka u Brisbaneu. USADA će se pozabaviti rezultatima i pravilnom analizom istih. Moramo vas informirati kao će USADA provesti potpuno legalan i pošten proces prije nego uvedemo ikakve sankcije.”

Dakle, Mir je pao na testu koji je odradio na dan borbe protiv Marka Hunta, koju je izgubio nokautom u prvoj rundi. Nakon ove obavijesti, odmah je reagirao i borac:

“Svim mojim fanovima i podržavateljima, obaviješten sam kako je test koji sam odradio na dan borbe protiv Marka Hunta pokazao korištenje supstance koju ja nisam uzeo. Ne znam kako je moguć ovakav rezultat, budući da nisam uzeo ništa nedozvoljeno. Nikad u svojoj karijeri nisam testiran pozitivan niti na jednu zabranjenu supstancu, otkad sam pristupio UFC-u te postao dva puta prvak. Sve samo molim da me ne osuđujete prije nego se objave sve činjenice.”

Miru je to bila 27. borba u UFC karijeri, čime se izjednačio s Titom Ortizom na vrhu boraca s najviše odrađenih nastupa u UFC-u. Mnogi su mu nakon borbe preporučili umirovljenje, no čini se kako Mir želi postati rekorder sam na vrhu. No, ukoliko se ovo pokaže točnim, ti bi mu se planovi mogli izjaloviti.

>>Šef europskog UFC-a Elliot: Naš rizik sa Zagrebom se isplatio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije