Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS U HTS-u

'Luković je želio određivati pravila i birati predsjednika pa smo ga smijenili'

12.04.2018.
u 21:12

– Zečić ima svoje kvalitete, dobar je organizator, pametan je, ali nije timski igrač – ustvrdio je Mirić.

Hrvatski tenis poput boga Janusa ima dva lica: jedno, veselo i nasmijano, u liku naše nacionalne reprezentacije u Davisovu kupu, i drugo, tmurno i zaplotnjačko, koje nam nudi stanje u Hrvatskom teniskom savezu. Ondje je na djelu klasično “dvovlašće” u kojem Franjo Luković, predsjednik u ostavci, sjedi u počasnoj loži na utakmici Hrvatske i Kazahstana i “drži ključeve” ureda u Gundulićevoj 3, a s druge strane je većina skupštinara koja je na svojoj Skupštini smijenila Lukovića i za v. d. predsjednika izabrala Petra Mirića, donedavnog dopredsjednika Saveza.

Ne daju im u Gundulićevu 3

Ta druga “pučistička” strana održala je jučer konferenciju za novinare u hotelu Panorama.

– Željeli smo je održati u prostorijama HTS-a, ali direktor Miroslav Zečić uopće nije odgovorio na naš zahtjev – objasnio je Mirić.

Kao što im nisu dali ni pečat Saveza kojim bi ovjerili svoj dopis Gradskom uredu za opću upravu u kojem traže upis promjene osobe ovlaštene za zastupanje HTS-a: Lukovića bi zamijenili Mirićem. Dopis je svejedno urudžbiran i sad se čeka pravorijek Gradskog ureda. Ali što ako on izostane do 20. srpnja za kad je Luković sazvao “svoju” izvanrednu skupštinu.

– Mi nećemo izlaziti iz okvira, ali Luković je evidentno izgubio povjerenje 29 od 41 delegata i ta skupština neće imati kvorum – kazao je Mario Pavić, član Upravnog odbora HTS-a.

On je podsjetio na kronologiju raskola u HTS-u koji je počeo 2016. kada Gradski ured za opću upravu nije prihvatio promjenu Statuta (iz 2008.) jer je “predsjedniku Saveza i svim tijelima upravljanja istekao mandat”. No, iako Savez nije u roku propisanom Zakonom o udrugama (1. listopada 2015.) uskladio svoj Statut, izbor predsjednika i UO-a bio je legalan. Pa je Luković dobio novi mandat.

– Luković je otkazao izvanrednu skupštinu zakazanu za 5. travnja jer je znao da će za novu predsjednicu biti izabrana Nikolina Babić. On želi određivati pravila i tko će biti novi predsjednik. Znali smo što gospodin želi, pa smo 5. travnja održali Skupštinu i smijenili ga. Nismo željeli prihvatiti taktiku odugovlačenja, ismijavanja i ruganja želji većine skupštinara – objasnio je Pavić.

Zečić nije timski igrač

Na tvrdnju druge strane da su oni “neprirodna koalicija triju interesnih skupina koje su se sad udružile s jednim jedinim ciljem – da maknu Lukovića i Zečića”, Franc Regina (ZTS) kazao je: – Mi i jesmo interesna skupina: naš su interes djeca, tenis i igrači.

Regina je podsjetio na paradoks da Zagreb ima 765 od 2000 hrvatskih natjecatelja, ali da je u Upravnom odboru HTS-a bilo zastupljeno pet klubova koji su zajedno imali jednu natjecateljicu. Jer samo su oni željeli ući u Koordinaciju teniskih klubova Grada Zagreba, na čemu je inzistirao Luković smatrajući da ZTS ima povlašten status, da ima pravnu osobnost i da kao takav ne može biti dio HTS-a.

Urotnici će očito tražiti i smjenu izvršnog direktora Zečića.

– Zečić ima svoje kvalitete, dobar je organizator, pametan je, ali nije timski igrač – ustvrdio je Mirić.

Komentara 1

DU
Deleted user
23:08 12.04.2018.

lukovic je pobral vrhnje kad su bez razloga prodali najjacu regionalnu banku u yugi, varazdinsku...zagrebackoj .....tak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije