Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET NA PIJESKU

Francuzi se još traže u pijesku, Hrvatska bez milosti

Foto: Igor Kralj/Pixsell
21.06.2017.
u 00:30

Naši rukometaši svladali su Srbiju (2:0), Švedsku (2:1), te Francusku (2:0), koja se prvi put pojavila na jednom velikom natjecanju u rukometu na pijesku.

Rukometaši na pijesku Hrvatske krenuli su u obranu naslova na Europskom prvenstvu u Zagrebu s tri uvjerljive pobjede. Svladali Srbiju (2:0), Švedsku (2:1), te Francusku (2:0), koja se prvi put pojavila na jednom velikom natjecanju u rukometu na pijesku.

– Vidi se da su jako neuigrani i da je za njih sve to novo. No, kako turnir bude odmicao, vjerujem da će igrati sve bolje. U svojim redovima imaju nekolicinu igrača dvoranskog rukometa koji igraju prvu francusku ligu, a na vratima je Patrice Annonay koji je branio u PSG-u – istaknuo je Ivan Dumenčić, igrač hrvatske reprezentacije.

Francusku reprezentaciju gledao je i Mirza Šarić koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 1995. godine na Islandu.

– Živim u Francuskoj gdje radim kao trener u akademiji kluba Aix. Ne znam jeste li znali, Francuzi su prvi počeli igrati rukomet na pijesku, ali, naravno, po nekim svojim pravilima. Drago mi je da su se sada uključili i siguran sam da će za nekoliko godina biti među boljima u Europi, kao što su u dvorani dominantni dvadesetak godina – istaknuo je Šarić.

Za razliku od rukometaša, rukometašice na pijesku Hrvatske nisu tako dobro počele turnir. Izgubile su od Italije s 1:2, nakon raspucavanja. A u raspucavanju su kod ključnog napada na 6:8 bacile loptu u aut.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije