Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKE UTAKMICE

Francuzi pregazili Ukrajince, Giroud pretekao Platinija na vječnoj ljestvici

International Friendly - France v Ukraine
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
08.10.2020.
u 00:01

Napadač Chelsea je preskočio legendarnog Michela Platinija koji je za reprezentaciju zabio 41 pogodak. Na vrhu je Thierry Henry s 51 golom. Četvrti je David Trezeguet (34), dok je peti Antoine Griezmann (32)

Aktualni svjetski prvaci Francuzi uvjerljivo su pobijedili Ukrajinu sa 7-1 u prijateljskom susretu kojeg su obilježili napadač Chelsea Olivier Giroud i veznjak Rennesa Eduard Camavinga.

Postigavši dva gola Giroud je postao drugi najbolji strijelac u povijesti "Tricolora" s 42 gola.

Napadač Chelsea je preskočio legendarnog Michela Platinija koji je za reprezentaciju zabio 41 pogodak. Na vrhu je Thierry Henry s 51 golom. Četvrti je David Trezeguet (34), dok je peti Antoine Griezmann (32).

U povijest se upisao i Eduard Camavinga postavši drugi najmlađi strijelac francuske vrste. Mladi veznjak Rennesa je otvorio golijadu u devetoj minuti postigavši gol za reprezentaciju sa 17 godina i 10 mjeseci. Mlađi od njega tek je Maurice Gastiger koji je u ožujku 1914. protiv Švicarske zabio gol sa 17 godina i pet  mjeseci.

Golove za Francusku zabili su i Mikolenko (39-ag), Tolisso (65), Mbappé (82) i Griezmann (89), dok je strijelac za Ukrajinu bio Cigankov (53).

Francuzima su put do pobjede olakšali problemi s koronavirusom koji su pogodili njihove suparnike. Ukrajini se osam igrača povuklo iz sastava zbog zaraze koronavirusom. Otpala su ima čak tri vratara. Andrij Pjatov iz Šahtara prvi je početkom tjedna otpao zbog COVID-19. Potom je Ukrajinski nogometni savez objavio kako su pozitivni i Andrij Lunin (Real Madrid) i Jurij Pankiv (Oleksandrija). Tako je ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko ostao na samo jednom zdravom golmanu, 26-godišnjem čuvaru mreže kijevskog Dinama Georgiju Buschanu.

Kod Francuza je u posljednji je trenutak zbog koronavirusa otpao branič Lyona Leo Dubois, a umjesto njega poziv je dobio Ferland Mendy iz Real Madrida.

Njemačka i Turska su odigrale sjajnu utakmicu na RheinEnergie stadionu u Kolnu, a na koncu je završilo 3-3.

"Elf" je vodio 1-0, 2-1 i 3-2, no Turska se tri puta vraćala. Strijelci za domaćine bili su Draxler (45+1), Neuhaus (58) i  Waldschmidt (81), a za goste Tufan (49), Karaca (67) i Karaman (90+4).

Portugal, koji je kao i Francuska, u skupini Lige nacija zajedno s Hrvatskom odigrao je u Lisabonu 0-0 protiv Španjolske. Kod domaćina je do 72. minute igrao Cristiano Ronaldo, a u španjolskim redovima cijeli je susret odigrao Dani Olmo.

Meksiko je golom Raula Jimeneza iz jedanaesterca u 60. minuti u Amsterdamu pobijedio Nizozemsku 1-0 pokvarivši tako debi Frank de Boera na klupi 'oranja'.

Italija je deklasirala Moldaviju 6-0, dok je Poljska pobijedila Finsku 5-1 uz tri gola Grosickog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije