Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija stranog tiska

Francuski mediji: Hrvati su zaboravili zasjati

Luka Modrić i Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
26.06.2016.
u 12:00

Španjolska Marca je pak hvalila defenzivnu taktiku portugalskog izbornika Santosa i istaknula kako u ključnim trenucima Hrvati nisu pokazali odlučnost.

Hrvatska je sinoć protiv Portugala odigrala jednu od najdosadnijih utakmica Europskih prvenstava ikada, a strani mediji naravno nisu bili impresionirani igrom koju su ponudili hrvatski i portugalski nogometaši.

- Protiv Portugala im je nestala forma. Modrić i Rakitić su se borili za posjed lopte, a dotad najubojitiji Perišić impresionirao je jedino sa svojom frizurom - napisao je BBC na svojim stranicama, te je za igrača utakmice odabrao Domagoja Vidu. 

Puno kritičniji je bio francuski L'Equipe koji je istaknuo kako je nula udaraca u okvir gola u prvih 90 minuta najbolji dokaz kako se igralo u Lensu te da je jedna pogreška Hrvatske razriješila ovaj dvoboj. 

- Hrvatska je bila jedna od najatraktivnijih momčadi u prvom krugu, za razliku od Portugala, koji je imao najveću zvijezdu turnira. No, Hrvati su zaboravili zasjati - pisalo je još u L'Equipeu. 

Njemački Bild je utakmicu opisao naslovom 'Portugal šokirao favoriziranu Hrvatsku u osmini finala' i u tekstu naveo kako unatoč tome što u 90 minuta još nikoga nije pobijedio, Portugal umjesto Hrvata sada ima povijesnu priliku na Europskom prvenstvu

- Sasvim povučeni Portugal i vrlo oprezna Hrvatska doveli su do jedne prilike u prvih 90 minuta utakmice. Taktičari možda uživaju, ali mi ostali to nazivamo dosadom... Sve je mirisalo na penale, a onda se napokon pojavio Cristiano Ronaldo i dvoboj je riješen. Hrvatska tuguje, Portugal slavi, ostali se oporavljaju od utakmice bez sadržaja - zaključuje u svojem tekstu Bild. 

Španjolska Marca je pak hvalila defenzivnu taktiku portugalskog izbornika Santosa i istaknula kako u ključnim trenucima Hrvati nisu pokazali odlučnost. 

- U nogometu nije ključno imati dobre igrače, već imati plan - zaključila je Marca. 

>> Tko je kriv za ispadanje hrvatske reprezentacije s Eura?

Ključne riječi

Komentara 19

PO
postolar
12:50 26.06.2016.

Neznalici i amateru se "zahvaliti" za shebavanje odlične generacije,nogu u prkno i zbogom.Koliko netko može biti amater i ignorirati činjenice na terenu u 90 minuta regularne utakmice,a pogotovo je to gorko kad se zna kakav je trener Santos.Kad je bio trener grka,u kvalifikacijama Bilić je u Ateni bio pred istim problemom kao sinoč Ante Čačić,izgubili smo u nikad goroj utakmici sa 2:0 i morali smo u doigravanje.Taktika Santosa je bila ista, potpuno ista kao sinoč.Znao je da igra protiv bolje momčadi i jednostavno je zaigrao teški bunker na koji mi nismo imali odgovor.Jad i bijeda slučajnog "izbornika",da smo imali Santosa za izbornika igrali bi finale.Koja ironija, portugalci sa 4 nerješena u 1/4 finala !!! Izbornik je sinoč gledao,gledao, gledao i dalje tupim pogledom gledao kao hipnotiziran bez mudda promijenit nešto a potencijal na klupi fan-ta-sti-čan.Jedan bolji od drugog,mali Pjaca je IGRAČINA,zapamtimo to a Kalinić i mali Krama tek.Umjesto Strinića koji je zahebao kontru za gol,veči krivac je hipnotizirani sa papirićem u ruci koji ga je več tamo u 75-80 minuti trebao minjenjati sa Vrsaljkom.I nemojte mi molim vas a generalima nakon bitke, sve je bilo vidljivo okom amatera,ako netko misli da glumim generala poslje bitke onda o nogometu nema pojma.Čak i žene u našem društvu su se pitale zašto trener na mjenja. Ogoljen do bola,"izbornik"...

BA
balic
12:22 26.06.2016.

Koga briga sto Spanjolska Maraca pise.Njih smo dobili svj. prvaka to je bila uzivancija, i da jaki smo, samo nam je ideja sinoca falila kako probit bunker Portugala. sa time se izbornik mora pozabaviti kako sa onima koji se parkiraju sa tri autobusa i cekaju da im se upali zeleno.

BU
Bubalamala
12:39 26.06.2016.

Sjedili su nam na klupi ljudi koji mogu u situacijama jedan na jedan donjeti prevagu,dok sa druge strane ubacivanje na samo jednog isturenog izmedu dva ili vise protivnika osudeno je na ne uspjeh.Odatle cinjenica da u 90 min. nismo pucali ni jednu loptu u okvir gola.Kramaric i Pjaca izvozali bi tu Portugalsku visoku obranu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije