Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP rukometašica

Francuska i Rusija za naslov

Francuska
AFP
18.12.2009.
u 13:50

Rukometašice Francuske prve su izborile polufinalile Svjetskog prvenstva u Kini. U polufinalu su pred 6000 gledatelja u Nanjingu porazile Španjolke sa 27:23.

Najučinkovitije u redovima Francuske bile su Camille Ayglon i Mariama Signate koje su postigle po pet pogodaka. Među Španjolkama je uvjerljivo najučinkovitija bila Marta Mangue s devet pogodaka (iz 13 pokušaja), ali to nije spasilo njenu momčad od poraza.

Francuskinjama je ovo treći plasman u finale Svjetskog prvenstva, a ondje će im protivnice biti pobjednice iz dvoboja između braniteljica naslova Ruskinja i olimpijskih prvakinja Norvežanki.

Rukometašice Rusije druge su finalistice Svjetskog prvenstva koje se održava u Kini. Braniteljice naslova u polufinalu su nadigrale olimpijske pobjednice i europske prvakinje Norvežanke sa 28-20...

Ruskinje su slabije započele dvoboj, u 20. su minuti zaostajale tri gola (8-11), ali u tom su trenutku ubacile u višu brzinu, napravile seriju 8-0 i na poluvrijeme otišle s pet pogodaka prednosti (17-12).

U nastavku su rutinski sačuvale, štoviše i povećale prednost i plasirale se u treći uzastopni finale na svjetskim prvenstvima. U oba su prethodna, u St. Peterburgu 2005. i Parizu 2007., bile uspješne, a i u nedjelju će biti favoritkinje protiv Francuskinja koje su u ranijem polufinalu izbacile Španjolsku.

Najefikasnije su u ruskoj reprezentaciji bile Ljudmila Postnova sa šest i Emilija Turej s pet zgoditaka.

SP rukometašica, polufinale:

Francuska – Španjolska 27-23 (12-10)

Rusija – Norveška 28-20 (17-12)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije