Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP rukometašica

Francuska i Rusija u nedjelju za naslov

Rusija Rumunjska
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
14.12.2018.
u 23:35

Finalni dvoboj Francuske i Rusije na rasporedu je u nedjelju s početkom u 17.30 sati, a dvoboj za brončano odličje između Nizozemske i Rumunjske započet će u 14 sati.

Rukometašice Francuske i Rusije borit će se u nedjelju (17.30 sati) za naslov prvakinja na Europskom prvenstvu u Francuskoj, nakon što je domaća reprezentacija u polufinalu nadigrala Nizozemsku sa 27-21 (12-11), a Rusija bila bolja od Rumunjske sa 28-22 (16-15), u utakmicama odigranim u petak u AccorHotels Areni u Parizu.

Najefikasnija igračica Francuske bila je Estelle Nze Minko sa šest pogodaka, dok je Lois Abbingh sa sedam golova bila najbolja kod Nizozemki.

Ruskinje je do drugog europskog finala u povijesti predvodila Ana Vjahireva sa 13 pogodaka, dok je kod Rumunjki najefikasnija bila Ana-Maria Dragut sa četiri gola.

Rusija Rumunjska
1/7

Finalni dvoboj Francuske i Rusije na rasporedu je u nedjelju s početkom u 17.30 sati, a dvoboj za brončano odličje između Nizozemske i Rumunjske započet će u 14 sati. Rusiji će ovo biti drugo finale u povijesti, nakon što su ih 2006. u Švedskoj svladale Norvežanke. Osim tog srebra, Ruskinje imaju još dvije bronce.

Francuskinje su aktualne svjetske prvakinje, a u nedjelju će se prvi put boriti za europsko zlato. U svojoj kolekciji imaju tri bronce s europskih prvenstava.

U petak je odigrana i utakmica za peto mjesto, u kojoj su Norvežanke s uvjerljivih 38-29 nadigrale Šveđanke. Norveška je branila naslov osvojen prije dvije godine u Švedskoj, a ovo je tek drugi put u povijesti da se Norvežanke nisu plasirale barem u polufinale. Na dosadašnjih 12 europskih prvenstava norveške rukometašice su osvojile sedam zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu medalju, a bez odličja ostale su samo 2000. godine u Rumunjskoj, gdje su bile šeste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije