Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Francesca je letjela po terenu za naslov

'Italy\'s Francesca Schiavone returns the ball to Australia\'s Samantha Stosur during their women\'s final match  in the French Open tennis championship at the Roland Garros stadium, on June 5, 2010,
'PATRICK KOVARIK'
05.06.2010.
u 17:27

Za razliku od ledeno hladne Australke Stosur, Schiavone nije skrivala emocije, pokazala je veliko srce i pobijedila sa 6:4, 7:6 (2).

Talijanka Francesca Schiavone, koju je prije početka Roland Garrosa malo tko ubrajao u uži krug favoritkinja, u finalu je napravila još jednu senzaciju pobijedivši Australku Samanthu Stosur sa 6:4, 7:6 (2).

Sve je uoči finala bilo na strani Australke: i njezini rezultati na Roland Garrosu, i plasman na WTA listi (Stosur je 7. a Schiavone 17.), učinak u međusobnim dvobojima (4-1 za Stosur), ali Schiavone je od prvog poena davala sve od sebe.

Za razliku od ledeno hladne Australke, nije skrivala emocije, pokazala je veliko srce, što se najbolje vidjelo u tie-breaku drugog seta kada je Talijanka bila na svakom djeliću terena.

Omanja Talijanka (166 cm) koja će 23. lipnja napuniti tridesetu letjela je terenom i na kraju poletjela do vrhunca karijere. Osvojila je prvi Grand Slam turnir i novčanu nagradu od 1,12 milijuna eura, iako sumnjamo da joj je novac najvažniji.

Važnije od toga je da je dokazala kako može i protiv najboljih, da je postala novom talijanskom heroinom. Prva je, naime, Talijanka koja je osvojila neki Grand Slam turnir. Kao i nakon svakog meča, i nakon finala poljubila je zemlju Roland Garrosa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije