Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

FOTO Proslava prerasla u kaos: Tri osobe u bolnici, čak osam policajaca ozlijeđeno

Lakers celebrate 2020 NBA Championship win in Los Angeles
Foto: RINGO CHIU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
12.10.2020.
u 22:27

U neredima je ozlijeđeno i osam policajaca, dok su tri osobe prevezene u bolnicu nakon što su pogođene gumenim mecima koje su u masu ispalili policajci

Najmanje 76 osoba je privedeno, a više od 30 zgrada i prodavaonica oštećeno je u središtu Los Angelesa u slavlju koje se pretvorilo u kaos nakon pobjede košarkaša LA Lakersa u finalu NBA lige. U neredima je ozlijeđeno i osam policajaca, dok su tri osobe prevezene u bolnicu nakon što su pogođene gumenim mecima koje su u masu ispalili policajci.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Lakers celebrate 2020 NBA Championship win in Los Angeles
1/8

Policijska uprava Los Angelesa je objavila kako je najviše privedenih zbog vandalizma i napade na policajce.

Gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti u više je navrata tražio od navijača da se ne okupljaju u velikom broju na javnim mjestima zbog epidemije koronavirusa, već da pobjedu svog kluba proslave kod kuće.

- Dok proslavljamo 17. titulu naših Lakersa, molim vas nemojte zaboraviti da nije sigurno okupljati se u grupama - objavio je Garcetti na Twitteru. Međutim, navijači su ipak izašli na ulice.

Proslava 17. naslova LA Lakersa u početku je bila mirna, a neredi su počeli, kako navodi policija, nakon što su se u masu ubacili "nekontrolirani pojedinci" koji su počeli bacati boce, kamenje i staklo na policiju. S druge strane dolaze optužbe kako je proslava postala nasilna nakon što je policija na njih pucala gumene metke.

- Ono što je započelo kao uglavnom mirno slavlje u centru Los Angelesa, pretvorilo se u nasilno i destruktivno ponašanje. Više od 1.000 ljudi okupilo se oko Staples Centra nakon utakmice. Neukrotivi pojedinci izmiješani unutar gomile počeli su bacati staklene boce, kamenje i druge projektile na policajce - poručili su iz LAPD-a.

Nije prvi put da je pobjeda Lakersa rezultirala nemirima. Slično je bilo i nakon pobjeda momčadi 2000., 2009. i 2010. godine.

Los Angeles Lakers su sinoć osvojili naslov prvaka NBA, svoj 17., nakon što su u šestoj utakmici u "mjehuru" pored Orlanda sa 106-93 pobijedili Miami Heat i svladali ih ukupnim rezultatom 4-2 u seriji.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
21:30 13.10.2020.

trebali su slaviti ali ne razbijati grad.

DO
Dolac68
05:28 13.10.2020.

Divljaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije