Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNI EL MADRIGAL

FOTO Delirij 2010.: Sammir i Rukavina srušili Španjolce pred 22.000 dinamovaca!

Foto: Marko Lukinić/PIXSELL
1/6
19.03.2021.
u 18:15

Nažalost,  u Španjolskoj je domaćin slavio uvjerljivo s 3:0. Strijelci su bili Rossi (25, 80) i Marco Ruben (62).

Stiže četvrtfinale Europske lige u Maksimir, a navijačima Dinama sjećanje na susret odigran protiv istog kluba na istom stadionu prije deset godina ne blijedi. Bilo je to u grupnoj fazi natjecanja u sezoni 2010./11. Na Maksimiru je Dinamo slavio s 2:0, strijelci su bili Ante Rukavina i Sammir koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u plavom dresu, dok je Villarreal slavio s 3:0 na El Madrigalu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Krznar o ždrijebu

Villarreal je s 12 bodova završio kao pobjednik skupine, a Dinamo je sa sedam bodova bio treći i ostao bez plasmana u nokaut fazu domaćim porazom (0:1) od grčkog PAOK-a u posljednjem kolu. Iz tadašnje Dinamove momčadi novu priliku za dvoboje s Villarrealom imat će današnji kapetan Arijan Ademi, dok u današnjoj momčadi Villarreala nema nijednog igrača koji je bio u klubu i prije deset godina.

Tad je "žuta podmornica" ostvarila jedan od svojih najboljih rezultata u Europskoj ligi probojem do polufinala u kojem je zaustavljena od kasnijeg pobjednika Porta.

Prisjetimo se tih noći 2010. kada je Dinamo vodio legendarni Vaha 'kažem ja' Halihodžić. 

Dok su se Boysi stiskali u kinu Mosor, na maksimirskim tribinama “rasprostrlo” se dvadesetak tisuća ljudi željnih spektakla, jer od HSV-a 2007. godine u Maksimiru nije gostovala momčad iz liga petice. Ambijent je bio kao u Ligi prvaka, a kako je Dinamo igrao u prvom poluvremenu, i njega bismo svrstali u to društvo.

Iako je trener Villarreala podcijenio Dinamo, čuvajući glavne snage (Nilmar nije ni došao u Zagreb, a Cazorla i Rossi ušli su s klupe) za nedjeljni sraz s Levanteom, Španjolci su u Zagrebu igrali s impresivnom momčadi i u prvom dijelu ostali su u mišjoj rupi. Bez pretjerivanja, bilo je to jedno od najboljih poluvremena plavih u Maksimiru unatrag desetak godina, čak na razini spektakularne igre s madridskim Atleticom. Savršeno je funkcionirala obrambena linija s preporođenim kapetanom Bišćanom, igrom je modrićevski dirigirao Badelj, Sammir je savršeno razigravao, a Rukavina izluđivao obranu Španjolaca.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje nakon Tottenhama

Već u 6. minuti Španjolci su bili pred matom kada je Badelj ostavljen sam, ali je njegov udarac u ključnom trenutku blokirao Gontalo. A trenutak genijalnosti dogodio se u 18. minuti: Sammir je povukao kroz sredinu igrališta i fantastičnim dodavanjem pronašao Rukavinu u punom naletu, a realizacija je bila eduardovska, ljevicom u donji kut. Nakon takve Sammirove lopte vjerojatno je i izborniku Biliću jasno da u Tel Aviv ne smije bez brazilskog čarobnjaka. Šokiranim Španjolcima dugo je trebalo da otvore oči, jer nisu ni sanjali da ih u Zagrebu čeka takav presing i tako raspoložen suparnik.

Tek u 30. minuti zaprijetili su prvi put: Montero je s 20-tak metara promašio cilj. Dinamo je odmah uzvratio sjajnim dodavanjem Rukavine za Moralesa, ali ovaj put španjolski vratar bio je siguran. A tek u 45. minuti Dinamov vratar Kelava bio je prisiljen intervenirati. I izvrsno je obranio neugodan Sennin šut s tridesetak metara.

Cufré kao dodavač Dok su Španjolci shvatili da je Dinamo tvrda kost, vlak im je pobjegao. Iako su u drugo poluvrijeme ušli neusporedivo odlučnije, sjajno postavljena i organizirana Dinamova formacija nije im ostavljala ni milimetra prostora. I onda su u 80. minuti još jednom nokautirani kada je Sammir elegantno zabio nakon protuudara Cufréa. To je prva Dinamova pobjeda u devetoj utakmici sa španjolskim klubovima i jedna od najvećih u povijesti kluba!

- Nisam ja ništa napravio, to su sve igrači. Veličanstveno! Pobijedili smo velikog protivnika, a treba još vremena i puno rada da bi došlo do onoga što ja zamišljam - rekao je Vahid Halilhodžić nakon pobjede. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

1/35

Europska liga, 1. kolo, skupina D: Dinamo - Villarreal 2:0

  • ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 22.000.
  • Sudac: Pavel Kralovec (Češka) 6.
  • POGOCI: 1:0 Rukavina (18, Sammir), 2:0 Sammir (80, Cufre)
  • Igrač utakmice: Sammir

Nažalost,  u Španjolskoj je domaćin slavio uvjerljivo s 3:0. Strijelci su bili Rossi (25, 80) i Marco Ruben (62).


Parovi četvrtfinala Europske lige (8. i 15. travnja) 2021. 

  • Granada (Špa) – Manchester United (Eng)
  • Arsenal (Eng) – Slavia Prag (Češ)
  • Ajax (Niz) – Roma (Ita)
  • GNK DINAMO (HRV) – Villarreal (Špa)
Ključne riječi

Komentara 1

RO
roundtrain
11:41 21.03.2021.

Maestralno je igrao Dinamo. I po običaju, ispao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije