Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA 2010. Utakmicom protiv Finske kreće kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2010.

Finci zagrijavanje za mađarsku konjicu

pero-txt.jpg
import
29.10.2008.
u 12:29

Utakmicom protiv Finske kreće kvalifikacijski ciklus hrvatske rukometne reprezentacije za Europsko prvenstvo u Austriji 2010. godine. I, možemo reći, sve osim sigurne i uvjerljive pobjede na otvaranju bilo bi veliko iznenađenje jer Finci su ipak još uvijek "rukometni patuljci".

Bez šestorice olimpijaca - Loserta, Vukića, Džombe, Sulića, Balića i Lackovića, ali s nekim novim dečkima pred kojima je tek vrijeme da pokažu da su spremni naslijediti generaciju koja je toliko donijela hrvatskom rukometu, a koja će upravo na svom terenu na svjetskom terenu tražiti krunu karijeru. U Austriji će upravo ti novi dečki koji će danas obući hrvatski dres biti nositelji igre.

U želji da pokažu da im je ovdje mjesto, podcjenjivanja sigurno neće biti. U to možemo biti sigurni. Finska je dobro proučena iako se o njoj prije nije znalo mnogo.

- Imaju nekoliko vrlo dobrih pojedinaca. Imaju dobroga srednjeg vanjskoj Carlssona, lijevoga vanjskog Redberga te zaista dobrog pivota. Igraju dobru obranu 5-1 iz koje razvijaju brzu kontru preko oba krila - o protivnicima je rekao Lino Červar.

Uz mlade i stara garda spremna je pokazati na terenu da imaju još što reći. Kapetan Petar Metličić u ovakvim utakmicama vidi dobru priliku za uigravanje za Svjetsko prvenstvo.

- Najvažnije da se dobro pripremimo za SP, a ove utakmice će biti sigurno dobra priprema - rekao je Metličić.

A prema onome što se vidi na treningu, direktor reprezentacije Ivica Udovičić upravo je Peru izdvojio kao nikad spremnijeg.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije