Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELLATOR 214

Finale teškaškog Grand Prixa između Fedora Emelianenka i Ryana Badera

Finale teškaškog Grand Prixa između Fedora Emelianenka i Ryana Badera
Foto: Fight Channel
18.01.2019.
u 15:38

Bellator 241 pogledajte u izravnom prijenosu 27. siječnja u noći sa subote na nedjelju od 3 sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u!

Bellatorov Grand Prix u teškoj kategoriji stigao je gotovo do same završnice. Finale između Fedora Emelianenka i Ryana Badera pratit ćemo 27. siječnja, a pobjednik će postati novi prvak promocije Scotta Cokera u teškoj kategoriji i tako naslijediti Vitalyja Minakova.

Bellator 241 pogledajte u izravnom prijenosu 27. siječnja u noći sa subote na nedjelju od 3 sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u!

Finalna borba teškaškog Grand Prixa

Bellator 214 donosi zaključnu borbu teškaškog Grand Prixa u kojoj će se suočiti Ryan Bader (26-5 MMA, 4-0 BMMA) i legendarni Rus Fedor Emelianenko (38-5 MMA, 2-1 BMMA). Pobjednik meča postat će vlasnik Bellatorove teškaške titule, a event će se održati u dvorani The Forum u kalifornijskom Inglewoodu.

Fedor Emelianenko legenda je borilačke scene uz odlikovane karijere u MMA-u, sambu i džudu. Osvajao je titule i priznanja u više disciplina, a najviše se proslavio kao prvak Pride Fighting Championshipa između 2003. i 2007. Također je bio i svjetski sambo prvak, a u džudu je osvojio svjetsku broncu. Borio se s najpoznatijim imenima u MMA-u kao što su Mark Hunt, Andrei Arlovski, Fabricio Werdum i Antonio Silva.

Ryan Bader također je jedno od velikih imena svjetske MMA scene. Karijeru je počeo u 8. sezoni The Ultimate Fightera. U UFC-u se borio u poluteškoj diviziji i skupio 15 pobjeda i pet poraza. Trenutačno je Bellatorov prvak poluteške divizije, trećeplasirani poluteškaš svijeta i 15. P4P borac.

Bader i Emelianenko su do završnice Grand Prix turnira došli pobjedama na Bellatoru 207 i 208. U poluzavršnim dvobojima 41-godišnji Rus je svladao Chaela Sonnena prekidom već u prvoj rundi. Ranije je pobijedio još jednog bivšeg UFC velikana Franka Mira. I njega je uspio nokautirati već u prvoj dionici.

Bader je, s druge strane, do finala također stigao na impresivan način. Najprije je za samo nekoliko sekundi nokautirao King Moa, da bi zatim slavio i u poluzavršnici protiv Matta Mitrionea na bodove uz potpunu dominaciju.

Okršaj dva ponajbolja Bellatorova perolakaša

Aaron Pico, 22-godišnji MMA fenomen, i Hendry Corrales nastupit će u co-main eventu nadolazećeg Bellatora. Obojica će u kavez ući s četiri pobjede u posljednje četiri borbe.

Od kad je zabrljao u svom MMA debiju i izgubio „submissionom“ u prve 24 sekunde od Zacha Freemana, Pico (4-1) je dao sve od sebe da opravda pompu koja je bila dignuta oko njega zbog sjajne hrvačke karijere. Nakon toga je nanizao samo pobjede i to sve nokautom u prvoj rundi, uključujući i zadnji trijumf kad je spektakularnim tehničkim nokautom završio bivšeg izazivača Leandra Higa.

Baš kao i Pico, Corrales (16-3) je isto u profi karijeru zaplovio dosta grbavo. U prve se tri borbe borio s Bellatorovim ponajboljim perolakašima i izgubio u tri borbe od Daniela Strausa, Emmanuela Sancheza i Particia Freirea. No onda je nanizao četiri uzastopne pobjede, uključujući i nokaut Andyja Maina na Bellatoru 208 u listopadu.

Što se tiče ostalih borbi glavnoj dijela Bellatorove 214. priredbe, gledamo još i teškaški okršaj debitanta Jakea Hagera i J. W. Kisera (1-1), meč u bantam kategoriji između Juana Archulete (21-1) Rickyja Bandejasa (11-1) te još jednu borbu u pero diviziji između Brandona McMahana (5-6) i Adela Altamimija (7-5).

Bellator 241 pogledajte u izravnom prijenosu 27. siječnja u noći sa subote na nedjelju od 3 sata poslije ponoći samo na Fight Channel PPV-u!

Bellator: Fedor vs. Bader 

Fedor Emelianenko vs. Ryan Bader

Aaron Pico vs. Henry Corrales

Jake Hager vs. J.W. Kiser

Juan Archuleta vs. Ricky Bandejas

Brandon McMahan vs. Adel Altamimi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije