Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Finale otvaraju Nadal i Berdych

Rafael Nadal
Reuters
03.12.2009.
u 13:31

U otvarajućem meču finala Davis Cupa u petak, koje su izborile teniske reprezentacije Španjolske i Češke, u dvorani Sant Jordi na zemljanoj podlozi igrat će Rafael Nadal (2. na ATP ljestvici) i Tomaš Berdych (20. na ATP ljestvici).

U drugom će meču snage odmjeriti David Ferrer protiv Radeka Štepaneka.

Zanimljivo je da je lošije rangirani Ferrer (18.), koji nije igrao posljednjih tjedana zbog ozljede prepona, dobio prednost ispred Fernanda Verdasca (9.).

U subotnjem bi se meču parova trebali suprotstaviti Verdasco i Feliciano Lopez protiv Lukasa Dlouhyja i Jana Haleka, dok će u nedjelju, ako izbornici drugačije ne odluče, igrati Nadal i Štepanek, te Ferrer i Berdych.

Španjolska je braniteljica naslova, a kod kuće nije poražena u posljednjih 17 dvoboja. S Češkom se susretala u pet navrata, a kao pobjednik je izlazila tri puta. Posljednji su se put susreli 2004. kada je pobjedu odnijela Španjolska.

“Furija” će tražiti svoj četvrti naslov u povijesti Davisova kupa, a uspije li obraniti naslov, bit će prva reprezentacija kojoj je to uspjelo nakon 1998. godine kada je to učinila Švedska.

S druge strane Češkoj je ovo prvi finale nakon 1980. godine kada je Ivan Lendl predvodio tadašnju Čehoslovačku do jedinog naslova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije