Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA IZ KLAGENFURTA

Filip Hrgović za Večernji list: Ne spominjite mi više Babića dok ne pobijedi Mavrovića

Zagreb: Filip Hrgović održao je pokazni trening i konferenciju za medije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
10.09.2021.
u 07:00

Na dan kada Mavrović izlazi u ring prvi put nakon 23 godine, Hrgović protiv Crnogorca Radonjića traži 13. profesionalnu pobjedu

Po prvi put u svojoj profesionalnoj karijeri Filip Hrgović nastupit će u nogometnoj areni. Dogodit će se to u petak navečer u Austriji, na stadionu Worthersee, u domu ovdašnjeg prvoligaša Austrije Klagenfurt.

U 13. profesionalnoj karijeri hrvatski teškaš, za ovu priliku težak 112 kg, sučelit će se s 31-godišnjim crnogorskim boksačem Markom Radonjićem (113,2 kg) i ukoliko bi se gledao samo njegov skor (22 borbe, isto toliko pobjeda i nokauta) čovjek bi se zabrinuo za Hrgovićevu sudbinu. No, to ipak ne bi trebalo biti tako jer bez obzira na savršeni skor (22-0) ipak je tu riječ o slabijem borcu od Hrvata, brončanog olimpijca iz Rija pa je Hrgović za taj meč trebao dobiti dopusnicu od organizacije IBF čiji je kandidat za izazivača svjetskog prvaka.

Uostalom, simpatični Crnogorac je i sam zvučao tako kao da ne očekuje od ove borbe Bog zna što, no boks je to, vrijedi pokušati nauditi favoritu.

- Kada mi je nedavno stigla ta ponuda imao sam dvije opcije. Da odustanem kao što su mnogi nesuđeni Hrgovićevi protivnici odustali ili da prihvatim pa što bude. Ja sam prihvatio i tu sam da pokažem najbolje od sebe. Svoj atraktivni skor napravio sam završavajući protivnike na efektan način. Oni nisu bili borci visokog kvaliteta, ali nisu bili niti birani kao što nisam ni ja birao. Ja u ovoj borbi vidim za sebe veliku priliku, odskočnu dasku protiv borca koji po meni predstavlja prijetnju Joshui, Furyju, Usiku i društvu. I zato moji fanovi ne mogu vjerovati da se ja borim s Hrgovićem.

I doista, sve osim Hrgovićeve uvjerljive pobjede bilo bi veliko iznenađenje no kako je riječ o sportu u kojem autsajderi uvijek imaju veću prigodu (za sretni udarac) nego u mnogim drugim sportovima valja mu se čuvati. A u njegovu naletu trebali bi mu pomoći i iseljeni sunarodnjaci, ali i oni koji će doći iz Hrvatske.

- Ovo je sjajna prilika Hrvatima u Austriji, Njemačkoj pa i diljem Europe da me dođu podržati uživo i da budu dio mog putovanja. Odlično se osjećam, nikad nisam bio spremniji niti jači i hvala svima na ovoj sjajnoj organizaciji - kazao je Hrgović svjestan da je pred njim borba u kojoj ne može puno dobiti, ali može puno izgubiti:

- Tako je. Pritisak je na meni. Ja sam bolje rangiran, bliže sam vrhu a on stvarno nema što izgubiti. Vjerujem da će se tako i boriti i da će krenuti jako, pokušati me iznenaditi, a na meni je da iskontroliram borbu i da ga smirim. Da izborim novu pobjedu i nastavim put ka svom cilju, a to je svjetska titula.

09.09.2020., Zagreb - Boksac Filip Hrgovic. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Prije Hrgovića (oko 22 sata) u ring će ući još jedan hrvatski teškaš, 52-godišnji veteran Željko Mavrović (iza 20 sati) kojem će se suprotstaviti dvostruko mlađi Gruzijac Gogichasvili. Osim po godinama i iskustvu, Mavrović prednjači i po kilogramima (99,3 kg), ima ih sedam više od protivnika.

- Očekujem puno od sebe, vjerujem da mogu pobijediti i da će to biti samo prvi korak u novoj priči u kojoj bih trebao boksati još neke ozbiljne mečeve.

Generalnu probu Mavrović je htio imati protiv Alena Babića no on se s tom idejom ismijava.

- Ja ću reći da ga i razumijem jer nije uobičajeno da netko sa 52 godine ponovo ulazi u ring. Čudno je bilo i kada je to, prije dvije godine, učinio Tyson. Mnogi su u nevjerici, no ja vjerujem u sebe, da imam što pokazati, a u petak ću to provjeriti uživo.

Što pak, često prozivani Hrgović misli od Babićevu odbijanju meča s Mavrovićem?

- O borbi između mene i Babića nemamo što pričati dok on ne riješi stvari sa Željkom. To je borba koja se treba dogoditi i dok se to ne dogodi nemojte me više pitati za Babića niti ga spominjati.

>>> Filip Hrgović o mentalnoj snazi

Komentara 12

VJ
vjekoslavkatalina
07:23 10.09.2021.

Prca ga Hrga...

KL
Klavocin
11:00 10.09.2021.

Pa kocka gura Željka sa babićem, pa nek on izađe sa Željkom u ring, pa mavrović i je godina ko i njegovi protivnici. Bio sam u traumi kad je bio i babić, čovjek pristojan, čeka na red i pozdravlja, dok u to vrijeme hrga izvlači buraza bivšeg boksača, sada dilera iz zatvora

AN
Anemija
10:27 10.09.2021.

E jadan, skriva se iza dede Mavrovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije