Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMAK

Filip Hrgović sedmi po WBC-u, a osmi po IBF-u

22.01.2020.
u 23:31

Pomalo je zagonetno kako je Hrgović ispao iz prvih 15 na ljestvici WBA organizacije, no to je ionako “čudna” federacija koja ima tri prvaka

Za Filipa Hrgovića 2020. godina počela je obećavajuće. Na najnovijim rang-listama najjačih svjetskih organizacija profesionalnog boksa najbolji hrvatski boksač napravio je velik pomak. A najveći je na listi WBC organizacije na kojoj se popeo s desetog na sedmo mjesto liste izazivača.

Na IBF-ovoj ljestvici “El Animal” je samo jedno mjesto dalje (osmi), dok na listi četvrte po snazi organizacije (WBO) Hrgović zauzima 14. mjesto.

Pomalo je zagonetno kako je Hrgović ispao iz prvih 15 na ljestvici WBA organizacije, no to je ionako “čudna” federacija koja ima tri prvaka. Superprvak je Joshua, prvak je Charr, a “zlatni” prvak je Joyce. Inače, na toj listi na 14. mjestu smjestio se jedan drugi Hrvat. Zapravo, riječ je o kanadskom Hrvatu Mladenu “Monsteru” Miljasu koji ima skor od 12 nastupa i isto toliko pobjeda nokautom.

Na listi koju mnogi smatraju najrealnijom (boxrec.com) Hrgović je 14., a Miljas 51. Drugi najbolje rangirani hrvatski teškaš je Splićanin Petar Milas na 40. mjestu.

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
zimerman
07:12 24.01.2020.

Samo naprijed Hrgoviću ,zaslužio si i još bolja mijesta posto vecina "slavnih " boksera nema petlje da udje sa tobom u ring.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije