Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijete sankcijama

Fifa i Uefa poslale oštru poruku: Klubovima i igračima će prijetiti izbacivanje

Fifa
Reuters/Pixsell
21.01.2021.
u 17:00

Fifa i šest kontinentalnih federacija (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC, UEFA) odlučno ističu da europsku Super ligu neće priznati niti jedna od tih organizacija.

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) i šest kontinentalnih nogometnih federacija objavili su i četvrtak da neće priznati tzv. europsku Super ligu koju bi organizirali najmoćniji nogometni klubovi i koja bi bila zatvorenog tipa. 

 "Glede nedavnih medijskih nagađanja da bi neki europski klubovi mogli osnovati europsku Super ligu zatvorenog tipa, Fifa i šest kontinentalnih federacija (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC, UEFA) odlučno ističu da takvo natjecanje neće priznati niti Fifa, niti bilo koja kontinentalna federacija", kaže se u zajedničkom priopćenju koje su potpisali predsjednici Fife i Uefe, Gianni Infantino i Aleksander Čeferin, te predsjednici ostalih kontinentalnih federacija.

 Također, u priopćenju je naglašeno da niti jedan klub ili igrač koji bi sudjelovao u Super ligi neće moći igrati u natjecanjima koje organizira Fifa i ostale kontinentalne nogometne federacije. Primjerice, to znači da klubovi ne bi mogli sudjelovati u Uefinoj Ligi prvaka i Europskoj ligi, igrači ne bi mogli igrati na Europskom prvenstvu i drugim kontinentalnim prvenstvima, a također niti na Svjetskom prvenstvu.

 Ideja o stvaranju Super lige, koja je bi bila alternativa sadašnjoj Ligi prvaka, spominje se u medijima već nekoliko godina. Tako je 2018. njemački magazin Der Spiegel objavio je da je Real Madrid sudjelovao u planiranju Super Lige. U listopadu prošle godine je bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu priznao da je pregovarao o sudjelovanju Barce u takvom natjecanju. 
 Iako su brojni klubovi, koji bi navodno trebali sudjelovati u Super ligi, demantirali da pregovaraju o tome, predsjednik Reala Florentino Perez ističe da su potrebne značajne promjene u europskim kup natjecanjima.

Video - Legendarni "Mali zeleni": Maradona je bio jedan od najboljih nogometaša u povijesti!

Komentara 2

SJ
Sve je uzalud
19:14 19.04.2021.

.....mora se shvatiti da države ne postoje..stoga reprezentacije neće postojati.....postoje korporacije i banke.......igračima od velike love neće biti važno igrati za državu....Super liga nešto jenad Fifom i Uefom igrači če direktno u ligu pomoću skauta sa 15 i više godina...super liga nema veze sa ovim svijetom ...Modrić igra za sebe..što je država...koja postoji samo na papiru...moju državu imaju kompanije i banke.....država Hrvatska je uništila zemlju Hrvstsku....ja se ne osjećam da se na državu mogu osloniti....država radi za drugog...

CS
Cijepio_sam_ se
17:13 21.01.2021.

Svakom igraču koji bi igrao super ligu, još im treba zabraniti i igranje u domačem prvenstvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije