Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE Izgredi na Malti najveći dosad na utakmicama hrvatske reprezentacije

Fifa bi HNS mogla kazniti s desecima tisuća eura

08.09.2005.
u 17:42

NYON - Fifa će sigurno kazniti Hrvatski nogometni savez zbog incidenta hrvatskih navijača na Malti. No, za sada ne želi dati nijednu izjavu o mogućem novčanom iznosu. U HNS-u još nisu zaprimili zahtjev za svojim očitovanjem o događaju, što znači da hrvatski slučaj još nije došao na red Fifine Disciplinske komisije.

U Fifinom disciplinskom pravilniku nema unaprijed određenih iznosa kazne nego svaki put komisija procjenjuje situaciju i određuje sankcije. Inače, dosad je najveća kazna HNS-u bila Uefina, od 25.000 švicarskih franaka za nerede u Sloveniji 2003. nakon utakmice kvalifikacija za Euro 04. U posljednjih sedam godina HNS je platio više od 100.000 švicaraca na ime sličnih kazni.

Ali incident na Malti dosad je najteži hrvatski navijački izgred povezan s reprezentacijom pa je realno očekivati i puno veću kaznu od te Uefine, koja bi mogla iznositi desetke tisuća eura. Iako je riječ o Fifinom natjecanju, hrvatski ugled dobit će nekoliko crnih točaka i u Uefi, ali prema prvim reakcijama to ne mora ništa značiti glede kandidature za Euro 2012. godine.

- Odluka o domaćinstvu donosi se prema nizu kriterija, a ponašanje navijača određene zemlje također je jedan od tih kriterija, ali ne mora biti odlučujući. Ako je riječ o izoliranom izgredu, neće biti posljedica za Hrvatsku, ali HNS se mora oštro postaviti protiv huligana - izjavio je Uefin direktor za medije William Gaillard. (dli)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije