Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE POMOGLO NI 30 ASEVA

Ferrer nije Đoković - Ivo Karlović ostao bez finala u Dohi!

David Ferrer
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
09.01.2015.
u 17:43

Španjolac je pobijedio sa 6:7 (2), 7:6 (5), 7:6 (4)

Ivo Karlović nakon Novaka Đokovića nije uspio otići korak dalje i izboriti finale milijun dolara vrijednog ATP turnira u Dohi. Svladao ga je Španjolac David Ferrer sa 6:7 (2), 7:6 (5), 7:6 (4), a za pobjedu mu je trebalo dva sata i 34 minute. To je ujedno četvrta Ferrerova pobjeda u pet susreta s Karlovićem.

Nije bilo lako našem tenisaču, Ferrer je imao tri šanse za break, u odnosu na dvije njegove i to je dokaz koliko mu je teško sa Španjolcem igrati, brz je i sjajno vraća servise. Posebno se to vidjelo u drugom tie breaku, kad je Ferrer bio mnogo koncentriraniji i pronašao dobitnu formulu za pobjedu, a primjenio ju je i u trećem setu. Strpljivo je igrao i čekao pogrešku s druge strane, nije jurišao na break jer bilo mu je jasno da Karlović servira odlično.

To je utjecalo na živce našeg tenisača, ali ne treba ni smetnuti s uma da nije više ni u naponu snage pa je u treći set ušao umorniji i 76 posto prvog servisa iz prva dva seta, spustilo se na 69 posto u trećem setu. Ferrer je pak imao visokih 80 posto prvog servisa, ali i samo pet aseva u odnosu na 30 Karlovićevih.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Jednostavno nije išlo dalje od servisa ovaj put, Španjolac u razmjeni udaraca nije ostavljao prostor Karloviću i finale će ostati nedosanjani san. Ipak, Doha će se pamtiti kao odlično odrađen turnir, polufinale i pobjeda protiv Đokovića. A koliko je dobro igrao najbolje opisuje urlik Davida Ferrera na kraju meča, jasno je dao do znanja koliko mu je značila pobjeda i koliko je teško došao do nje.

Što se Ferrera tiče, sad ide na Berdycha ili Seppija, koji kasnije igraju u drugom polufinalu. Finale je na rasporedu sutra (10. siječanj).

>> Karlović pobijedio i natjerao Đokovića da u napadu bijesa baci reket!

Komentara 5

DU
Deleted user
18:15 09.01.2015.

Šteta što nije uspio, ali po naslovu sam zaključio da je Ferrer jedno deset puta bolji igrač od Đokovića. (interesantno)

DU
Deleted user
19:31 09.01.2015.

a ja sam mislio da je djokovic ferer....

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:56 09.01.2015.

hmmm.... iskreno govoreći, ne želim da me netko krivo shvati i zbilja se veselim svakom uspjehu bilo kojeg našeg sportaša. Međutim, gledao sam oba meča, i sa Đokovićem i sa Fererom i jedostavno mi je bilo muka gledati Karlovićevu igru i tenis... Samo serva i ništa više. Čim mu se uspije vratiti serva, onda se vidi koliko je loš na mreži, retenu i svemu ostalome što zbilja čini tenis zanimljivom igrom. Ovo što on radi i ima - samo serva, nikakav igra, atrakcija i sl... to nije to. Znam da se 'staro drvo ne savija'... ali ukratko - drago mi je zbog rezultata, ali igra mi je išla na živce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije