Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Ferrarijev pilot ljutit na svoju momčad: Moramo razgovarati

Charles Leclerc
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
14.04.2019.
u 15:50

Sada ne želim govoriti vruće glave, mogao bih reći nešto glupo. Nadam se da će mi objasniti zašto se to dogodilo - rekao je Charles Leclerc

Mercedesov pilot Lewis Hamilton bio je najbrži na stazi u Šangaju te je stigao do svoje šeste pobjede na VN Kine.

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 izborio je 75. pobjedu u karijeri. Britanac je prvi prošao ciljem iza klupskog kolege Valtterija Bottasa i Sebastiana Vettela iz Ferrarija.

Charles Leclerc
1/9

A događaj s početka utrke podiglo je prašinu u momčadi 'propetog konjića'. Naime, iz Ferrarija je  Charlesu Leclercu stigla naredba da propusti Sebastiana Vettela, a zatim mu nije dopustila da krene prema naprijed iako je bio brži od Nijemca. 

Leclerc je kasnije trebao zadržavati Bottasa kako bi mu se Vettel približio. To je monegaškog pilota kasnije koštalo boljeg plasmana koji je utrku završio na petom mjestu iza Maxa Verstappena.

- Odlično sam startao, a onda su stigli mali problemi. Moram sjesti s tehničarima i inženjerima da bih shvatio tu njihovu odluku. Nadam se da su imali jako dobar razlog - rekao je Leclerc i dodao:

- Sada ne želim govoriti vruće glave, mogao bih reći nešto glupo. Nadam se da će mi objasniti zašto se to dogodilo. 

Charles je bio razočaran, ali je pokušao objasniti što je bio dogovor.

- Taktika je bila da Seb stigne Mercedes, da ih usporimo. Napravili su pravu stvar, ali nije upalilo - rekao je Ferrarijev pilot.
Nakon tri utrke Vettel ima (37) bod više od Leclerca, dok je vodeći Hamilton već sakupio 68 bodova.

- Nismo željeli dati prednost jednom vozaču nego smo smatrali da je to dobra momčadska odluka. Jasno mi je kako se Charles osjeća, ali mislili smo da Sebastian ima više šanse - rekao je novi šef Ferrarija Mattia Binotto i dodao:

- Leclerc se može ljutiti i to moramo prihvatiti. Žao nam je što je tako ispalo, ali možda će sljedeći put odluka ići u njegovu korist.

Komentara 3

Avatar Olujni
Olujni
19:24 14.04.2019.

Zabari talijanski!

Avatar JustinCase69
JustinCase69
19:46 14.04.2019.

Nekad su gospoda vozila formulu a danas formulu voze kako im kažu injžinjeri i gazde..

Avatar doog_kool
doog_kool
19:31 14.04.2019.

Nekako mi se cini da u Vettelovoj voznji vise nema žara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije