Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka izdržljivosti

Alonso vozi 24 sata Le Mansa: To je veliki izazov, ali sam spreman!

Fernando Alonso
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
30.01.2018.
u 17:26

Alonso je dobio dozvolu McLarena da može nastupiti za Toyotu u utrci 24 sata Le Mansa, te u FIA Svjetskom prvenstvu izdržljivosti, ali uz uvjet da nastupi na svakoj utrci svjetskog prvenstva formule 1

Bivši svjetski prvak u formuli 1 Španjolac Fernando Alonso (36) otkrio je kako će ove i iduće godine nastupati u utrkama izdržljivosti, uključujući i najprestižniju utrku 24 sata Le Mansa.

Alonso je dobio dozvolu McLarena da može nastupiti za Toyotu u utrci 24 sata Le Mansa, te u FIA Svjetskom prvenstvu izdržljivosti (World Endurance Championship), ali uz uvjet da nastupi na svakoj utrci svjetskog prvenstva formule 1.

Fernando Alonso
1/8

Pilot McLarena bi tako tijekom 2018. mogao nastupiti na čak 27 utrka, a vozit će sve utrke WEC-a, osim one u Japanu koja se preklapa s F1 utrkom u Austinu.

- Moj cilj je osvojiti trostruku krunu motosporta - Veliku nagradu Monaca, Indi 500 i 24 sata Le Mana. Prošle godine smo pokušali na Indiju, bili smo blizu, ali nismo uspjeli. Ove godine imam priliku nastupiti u Le Mansu. To je veliki izazov, ali sam spreman i radujem se tome - rekao je Alonso koji je ovaj vikend u Daytoni po prvi put okusio utrkivanje kroz puna 24 sata.

Alonso će na utrci 24 sata Le Mansa dijeliti automobil sa Sebastienom Buemijem i Kazukijem Nakajimom. Zanimljivo, japanska momčad nikad nije slavila na prestižnoj francuskoj trci.

WEC prvenstvo počinje 5. svibnja utrkom "Spa Six Hours", a završava u Le Mansu 16. i 17. lipnja. Utrke izdržljivosti traju od šest do 24 sata.

- Nije tajna da Alonso želi pobijediti na utrci u Le Mansu. Bilo bi pogrešno kada bi gušili ili zabranjivali njegovu motivaciju i želju za pobjedom - kazao je izvršni direktor McLarena Zak Brown.

Alonso je bio svjetski prvak formule 1 2005. i 2006. godine u bolidu Renaulta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije