Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat osvojio Engleze

Fergie nema igrača kao što je Luka, a i bez njega će biti prvak

'Manchester United\'s Darren Fletcher (left) chases Tottenham Hotspur\'s Luka Modric (right). Photo: Press Association/Pixsell'
'Sean DempseyPress Association/Pi'
17.01.2011.
u 19:06

Luka bi u većem klubu bio još bolji, čak bi i u moćnom Manchesteru bio pojačanje

Guardian je opjevao Modrićev velemajstorski nastup protiv Manchester Uniteda.

"Mali Hrvat s brojem 14 igrač je kakvoga Manchester United u momčadi nema. Alex Ferguson vapi za kreativcem kao što je Luka Modrić", piše engleski dnevnik.

Englezi pišu da je Modrić svojim prodorima igrače Manchestera činio smiješnima. Alex Ferguson navodno je Modrića zato postavio na prvo mjesto pojačanja koje želi dovesti.

Razlika u klasi

"Njegova je tehnika fantastična, on ne zna izgubiti loptu. Očita je bila razlika u klasi između Modrića i Fletchera, koji na toj poziciji igra u Manchester Unitedu", piše Guardian.

Izvjestitelj tvrdi da je hrvatski reprezentativac glavni dirigent Tottenhamove igre, te da je u njegovoj sjeni čak i skupocjeni Nizozemac Rafael van der Vaart.

Branko Strupar je, uz Bokšića i Modrića, jedini Hrvat koji je zabio gol Manchesteru na Old Traffordu. Uvjeren je da je Luki mjesto kod Fergusona.

– Vrtim si po glavi sve vezne igrače Manchestera i ne mogu se sjetiti niti jednoga boljega od Modrića. Uzmite Carricka; pouzdan je, odgovoran, neumoran trkač, taj bi dotrčao na vlastiti centaršut, ali nema ideje, nema kreativnosti kao Modrić. Luka je za klasu bolji – kaže Strupar, koji je četiri godine igrao za Derby County.

Škotski čarobnjak

Zaslužuje li Modrić veći klub od Tottenhama?

– Luka je igrač svjetske klase i za njega bi i logičan bio korak više u karijeri. Bez problema bi se prilagodio u jačoj momčadi, i bio bi pojačanje čak i u mašineriji kao što je Manchester United. Modrić bi u jačoj momčadi bio još bolji, kad bi uza sebe imao još jednoga znalca kao što je on – dodaje Strupar.

Ali, Manchester Unitedu kao da ne nedostaju znalci, i dalje je bez poraza u Premijernoj ligi?

– Ferguson kao da ima čarobni štapić. Nevjerojatno je kako ta momčad uvijek iznova bez značajnijih oscilacija preboli sve stresove: prošlogodišnji odlazak Ronalda, pa krize Rooneya... U Alexovim šablonama doista se ne osjeti nedostatak kreacije, oni to nadoknade na drugi način. Zato je to možda najveći trener na svijetu. I, naravno, prvi favorit za naslov prvaka – zaključio je Strupar.

Iako je Luka u Tottenhamu astronomski plaćen i za Spurse igra s najvećim užitkom, želi li podignuti neki trofej, morat će se uskoro iseliti iz sjevernog Londona. Inače će mu naslovi s Dinamom, s Kužeom, Ivankovićem i Soldom, biti jedino što je osvojio.

Primjerice, gubitnici s White Hart Lanea već 10 godina, odnosno 23 utakmice zaredom, ne znaju za pobjedu nad Manchesterom.

Komentara 10

DU
duleprof
19:52 17.01.2011.

ha ha

SA
santos008
22:41 17.01.2011.

Dasovicu ,znas ti da je zabranjeno kad vlak stoji?

OB
-obrisani-
09:28 18.01.2011.

Najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije