Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČAŠĆEN IMENOVANJEM

Ferdo Milin novi izbornik: Učim iz zapisa Josipa Kužea

Ferdo Milin
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
30.12.2014.
u 14:38

- Ovo mi je najljepši božićni dar! Kao mlad trener, praktički na početku karijere, dobio sam privilegij da treniram jednu od naših nacionalnih selekcija - kaže Milin

Na prijedlog Stručne komisije Hrvatskog nogometnog saveza Izvršni je odbor imenovao donedavnog trenera Zadra Ferdu Milina (37) novim izbornikom naše mlade reprezentacije (do 19 godina).

Funkcija je ostala upražnjena nakon što je s nje nedavno otišao dosadašnji izbornik Zorana Vulića, koji je postao trener Splita.

Ovo se ne odbija

Kandidati su još bili Robert Jarni i Goran Vučević, no HNS je izabrao Milina, s kojim će potpisati dvoipolgodišnji ugovor...

– Ovo mi je najljepši božićni dar! Kao mlad trener, praktički na početku karijere, dobio sam privilegij da treniram jednu od naših nacionalnih selekcija. Nije to mala stvar i takav se poziv ne odbija. Velika je čast voditi nacionalnu momčad, pa makar i onu najmlađu, stoga mi je u ovome trenutku ponajmanje važan financijski dio cijele priče. Spreman sam za novi izazov, ne bih se, uostalom, ni bavio ovim poslom da nisam pun ambicije i entuzijazma – rekao nam je Milin, koji je kratkotrajnu stanku nakon odlaska iz Zadra, na čijoj je klupi bio od 2012. godine, iskoristio za trenersko usavršavanje:

– Bio sam u Belgiji, pratio sam rad Cercle Bruggea i gledao sam nekoliko utakmica tamošnjeg prvenstva. Istodobno sam proučavao dokumentaciju o trenerskom radu koju mi je poklonila obitelj Kuže. U tim su papirima zapisana nogometna razmišljanja pokojnog Josipa i njegov način rada, iznimno sam zahvalan obitelji Kuže što mi je ustupila vrijedne bilješke.

Jeste li razgovarali sa svojim prethodnikom Zoranom Vulićem?

Razgovor s Vulićem

– Ne još, ali to ću najprije učiniti, odmah nakon Nove godine. Nadam se da ću nastaviti tamo gdje je on stao, nema ni vremena za uvođenje nekih velikih novina.

Pred vama je, od 26. do 31. ožujka, prvi izazov – turnir u Austriji, pobjednik kojeg će izboriti nastup u završnici EP-a (Grčka, srpanj 2015.). Uz Hrvatsku, sudionici su još Italija, Škotska i domaćin Austrija...

– Imamo nadarenu generaciju igrača i nadam se da ćemo izboriti plasman na EP. Na žalost, imat ćemo samo jedno okupljanje uoči tog turnira pa će mi i zbog toga razgovor s Vulićem biti od velikog značaja – zaključuje Milin.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije