Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE BOLJI

Fenomenalni Zubac blizu učinka karijere: Imao je večer iz snova

NBA: Detroit Pistons at Los Angeles Clippers
Kirby Lee/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
12.04.2021.
u 09:35

Bila je ovo 26 utakmica ove sezone u kojoj je postigao najmanje 10 koševa i jedanaesti "double-double" u sezoni, što mu je najviše u njegovoj četverogodišnjoj NBA karijeri.

Košarkaši Los Angeles Clippersa upisali su petu uzastopnu pobjedu nakon što su na parketu Staples Centra porazili Detroit Pistonse sa 131:124 uz odličnu predstavu hrvatskog košarkaša Ivice Zubca koji je bio blizu "triple-doublea".

Hrvatski centar je za 35 minuta ubacio 13 koševa uz šut 5-6 iz igre, te 3-6 s linije slobodnih bacanja, dodavši 10 skokova, sedam asistencija i blokadu. Nedostajale su mu tri asistencije kako bi upisao "triple-double".

- Nisam igrač koji lovi statistiku, pokušavam pomoći momčadi koliko mogu, ako se dogodi triple-double, dogodi se. Bilo bi ludo da sam uspio. Nije ga lako ostvariti, posebno kada je riječ o centru - kazao je Zubac nakon utakmice.

Bila je ovo 26 utakmica ove sezone u kojoj je postigao najmanje 10 koševa i jedanaesti "double-double" u sezoni, što mu je najviše u njegovoj četverogodišnjoj NBA karijeri.

- Znao sam da imam više asistencija nego inače, jer su dečki šutirali kada bi im dodao - dodao je sa smiješkom.

Clippersi su imali šut iz igre 62,5 posto, ali su veći dio susreta zaostajali protiv najgore momčadi Istočne konferencije. Utakmicu su prelomili u zadnjoj četvrtini koju su dobili sa 12 razlike (37-25) za konačnih +7.

- Napad nije bio problem u ovoj utakmici. Imali smo problema u obrani i ostavili smo im dosta otvorenih šuteva, uhvatili su dosta drugih lopti. Međutim, na kraju smo stisnuli i uspjeli smo - dodao je Zubac.

Los Angelesu je nedostajao Kawhi Leonard, koji je dobio odmor, a bila je to i treća utakmicu u Clippersa u četiri večeri.

- Bilo je važno da momčad ostane u susretu i nastavi igrati - rekao je trener Clippersa Tyronn Lue.

Marcus Morris Sr. je predvodio Clipperse sa 33 koša, Paul George je upisao 32 koša i devet asistencija, dok je Nicolas Batum dodao 14 koševa i devet skokova.

Svih pet startera upisalo je dvoznamenkasti broj koševa za goste, najviše su zabili Josh Jackson, 26, te Saddiq Bey koji je ubacio 25 koševa.

San Antonio Spursi su na gostovanju porazili Dallas Maverickse sa 119:117 prekinuvši seriju od pet uzastopnih poraza. Odlučujući koš zabio je DeMar DeRozan 0.5 sekunde prije kraja susreta preko ruku Doriana Finneyja-Smitha, a bio je  to njegov 33 koš na utakmici.

- DeMar je naš strijelac. Preuzeo je veliku odgovornost tijekom cijele godine. Imao je hrabrosti - rekao je trener Gregg Popovich.

Dejounte Murray je dodao 25 koševa, dok je Lonnie Walker ubacio 13 koševa za Spurse za koje nije nastupio Luka Šamanić. Kod Dallasa najefikasniji su bili Kristapas Porzingis sa 31 košem i 15 skokova, te Luka Dončić sa 29 koševa i sedam asistencija.

Miami je na gostovanju pobijedio Portland Trail Blazerse sa 107:98 upisavši šestu pobjedu u posljednjih sedam susreta. Bam Adebayo postigao je 22 koša, a Jimmy Butler dodao je 20 za Heat, dok su u domaćim redovima najefikasniji bili CJ McCollum i Norman Powell sa po 17 koševa.

New Orleans Pelicansi su kao gosti porazili Cleveland Cavaliers 116:109 uz još jednu sjajnu predstavu Ziona Williamsona koji je postigao 38 koševa uz devet skokova.

- Zion postavlja tako visoke standarde da sam mislio kako ovo nije jedna od njegovih boljih utakmica. Onda pogledate statistiku i vidite da je zabio 38 koševa uz devet skokova i četiri asistencije premda je bio umoram - rekao je trener  Pelicansa Stan Van Gundy.

Brandon Ingram je dodao 27 koševa i osam asistencija, a Naji Marshall 15 koševa i sedam skokova. Kod Cleveland Cavaliersa najefikasniji su bili Dean Wade sa 21 košem i Kevin Love i Isaac Okoro sa po 19 koševa.

New York Knicks su porazili Toronto Raptorse sa 102:96 prekinuvši niz od devet poraza.

Julius Randle je predvodio Knickse sa 26 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je RJ Barrett zaio 19 koševa. Kod Toronta najefikasniji su bili Gary Trent Jr. sa 23 koša, a Kyle Lowry je upisao 19 koševa, sedam skokova i šest asistencija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije