Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir u Zadru

Fener i CSKA u reprizi finala Eurolige iz 2016.

Košarkaški turnir u Zadru
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/7
23.09.2017.
u 23:35

U nedjeljnom finalu igrat će dva posljednja prvaka Europe istanbulski Fenerbahče (2017.) i moskovski CSKA (2016.)

Europski klupski divovi, CSKA i Fenerbahče, igrat će u nedjeljnom finalu (21 sat) četvrtog izdanja turnira zadarskog košarkaškog turnira. Moskovljani su to izborili pobjedom nad Bayernom (80:70), a Fenerbahče nakon što je nadjačao Himki (76:65).

Bit će to finale kakvog su marljivi organizatori ovog turnira iz S Eventa samo mogli poželjeti jer će se za naslov boriti dva posljednja europska prvaka. Štoviše, bit će to repriza berlinskog finala Eurolige 2016. i novi dvoboj velikih prijatelja i kumova, i bivših suradnika, Željka Obradovića (Fener) i Dimitrisa Itoudisa (CSKA).

Već u svom prvom nastupu na ovom turniru, CSKA se izborio za nastup u finalu, što se, pored Zadra i Bayerna, od ruske momčadi i očekivalo pa je njihov trener Dimitris Itoudis ustvrdio:

- U ovoj utakmici vidjeli ste naša dva lica. Početkom treće dozvolili smo Bayernu da napravi 10-0 pa sam u jednom trenutku htio izvaditi svu petoricu igrača. No, drago mi je da su moji igrači nakon minute odmora shvatili kako trebaju igrati ovu utakmicu, na kojoj razinu trebaju podignuti svoju "fiziku". Osim toga, grčki branič Katsivelis, kojeg sam ja doveo da igra za nas u pripremama i kojem s ovim turnirom ističe ugovor, bio je primjer za sve moje igrače. On je sjedio gotovo tri četvrtine, a onda je ušao i ginuo u obrani i vratio "momentum" utakmice u naše ruke.

Momčad iz Njemačke tri je četvrtine velikom favoritu pružala vrlo dobar otpor pa ni njihov trener Aleksandar Đorđević nije bio nezadovoljan:

- Igrali smo protiv šampionske momčadi iz Eurolige koja ima veću fizičku moć od nas i igra na višoj razini brzine. No, naš je cilj što bolje se uigrati za vrlo brzi početak sezone, pa su neki igrači igrali i izvan svojih pozicija što je rezultiralo i s velikim brojem izgubljenih lopti, a bilo ih je 18. Priključili su nam se Mačvan i Lučić pa sam ih uveo u igru, a na Jovića ćemo morati pričekati barem sedam dana.

U utakmici u kojoj je Feneru, za prvo mjesto u skupini, trebala pobjeda od tri koša razlike, aktualni je europski prvak pobijedio drugog ruskog euroligaša sa "plus 11". I unatoč želji da i po četvrti put igra u finalu ovog turnira, Fenerov trener Obradović je priliku pružio i nekim golobradim igračima kao što je 16-godišnji Sarajlija Tarik Biberović.

- S obzirom da ćemo u šest dana odigrati šest utakmica, morao sam rasporediti minutažu kako bismo sačuvali svježinu - objasnio je Obradović i dodao:

- Pred nama su u novoj sezoni najveća moguća očekivanja. Svjesni smo da će obraniti naslov prvaka Europe biti teže no što ga je bilo osvojiti, no radit ću na tome da nam motivacija uvijek bude na razini suparničke momčadi. Motivirani ćemo biti i u ovom finalu pa pozivam ljubitelje košarke da dođu pogledati naš dvoboj sa CSKA.

Komentara 1

Avatar Diavolo
Diavolo
12:23 24.09.2017.

Dođe ti krema europske košarke, a Zadrane bas i nije uhvaltila neka groznica posjete i pracenja ovog turnira,,,,kosarka nam je na teškim marginama,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije