Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarac otkrio

Federer: Nisam kod kuće proveo pet vezanih tjedana još od operacije 2016.

Roger Federer
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
25.05.2020.
u 12:56

- Ovo je bilo odlično vrijeme za cijelu obitelj i imali smo sreće da ostanemo svi zdravi. Nekada "poludimo" jer smo možda i previše zajedno, ali to je normalno - kazao je

Iako je s 20 osvojenih Grand Slam naslova (Nadal ih ima 19, Đoković 17), najuspješniji tenisač na svijetu, u karijeri Rogera Federera (38) bilo je i razdoblja kada mu nije baš išlo.

Najveću apstinenciju u osvajanju naslova na najvećim turnirima zabilježio je od Wimbledona 2012. do Australian Opena 2017. godine. To je ono razdoblje kada se činilo da će se Federer i oprostiti od karijere (sa 17 GS naslova).

Ali onda ga je pod svoje uzeo Ivan Ljubičić, dobro ga pripremio i vratio ga na prvo mjesto ATP liste (s 36 godina i 185 dana postao je najstariji tenisač kojemu je to dosad pošlo za rukom), omogućivši mu osvajanje još tri Grand Slam naslova, od kojih je do dva, na žalost, dolazio pobjedama nad našim Marinom Čilićem.  

- Kada pogledate unatrag, u te četiri i pol godine ja nisam osvojio niti jedan Grand Slam naslov. Često čujem kako ljudi pričaju da sam tada igrao užasno. Ali imao sam tešku 2013. godinu: osjećao sam bol u leđima, od Indian Wellsa, pa do ljeta - kazao je Federer u razgovoru s Brazilcem Gustavom Kuertenom, još jednim od brojeva jedan (2000.) svjetskog tenisa.

Švicarac smatra da su njegov pad dobro iskoristili Novak Đoković i Rafael Nadal.

- Iskreno, mislim da je to bilo vrijeme Novaka i Rafe, koji je, kao što svi znamo, imao "vlasnički list" na Roland Garros. Tako da je pokraj njih teško bilo doći do naslova - napomenuo je Federer.

Usput je objasnio svoju izjavu da mu se "baš i ne da trenirati".

- Istina je da gotovo uopće ne treniram, meni je važno da se sada dobro odmorim. Mislim da će proći još puno vremena do pravog nastavka sezone. Tenis mi uopće ne nedostaje, ali ne brinite, kad budemo blizu povratka, motiva mi neće faliti - ustvrdio je po mnogima najbolji tenisač svijeta, pojasnivši:

- Nisam kod kuće proveo pet vezanih tjedana još od operacije koju sam imao 2016. godine. Ovo je bilo odlično vrijeme za cijelu obitelj i imali smo sreće da ostanemo svi zdravi. Nekada "poludimo" jer smo možda i previše zajedno, ali to je normalno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije