Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne treba ga otpisivati

Federer morao na novu operaciju pa objavio da je sezona za njega gotova

11.06.2020.
u 10:02

Mnogi sad nagađaju je li to možda i kraj jedne veličanstvene karijere

Nakon što je njegov trener Severin Lüthi prije nekoliko dana objavio da oporavak Rogera Federera ne ide u željenom smjeru, jučer je to potvrdio i sami Federer. U izjavi na Twitteru Švicarac je objelodanio da se morao podvrgnuti još jednoj artroskopskoj operaciji desnog koljena (prvi put operiran je u veljači ove godine) i da je za njega ova sezona gotova.

– Kao i uoči 2017. godine želim odvojiti potrebno vrijeme kako bih bio spreman igrati na najvišoj razini. Nedostajat će mi navijači i turniri, ali željno ih iščekujem na početku 2021. godine – napisao je Federer, koji će u kolovozu napuniti 39 godina.

Federer je svoj posljednji meč odigrao u polufinalu Australian Opena kada je poražen od kasnijeg pobjednika Novaka Đokovića.

Nakon prve operacije u veljači planiran je bio njegov povratak za travnatu sezonu, ali kako je sad zbog očitih komplikacija morao na novu operaciju, odluka o okončanju sezone čini se logičnom.

Mnogi sad nagađaju je li to možda i kraj jedne veličanstvene karijere, ali mislimo da ne mora biti tako jer je Federer već više puta dokazao da ga se nikad ne smije otpisivati.

Okolnosti mu ionako idu na ruku, zbog pandemije koronavirusa sigurno se neće igrati do konca srpnja, a pitanje je hoće li se igrati i u kolovozu. S druge strane, vrijeme nije Federerov saveznik, u 40. godini povratak neće biti ni lagan ni jednostavan. 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Mary5
10:54 11.06.2020.

Kralj tenisa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije