Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriven pravi razlog

Federer je htio nastupiti na Australian Openu, ali Mirka nije odobrila tu ideju

Roger i Mirka Federer
Foto: IPA/Pixsell
1/3
07.01.2021.
u 16:08

- Čovječe, imam 39 godina, četvero djece, 20 Grand Slam naslova. Više nisam u godinama kad mogu biti toliko dugo odvojen od obitelji - kazao je nakon svega Federer

Kao što se zna, Roger Federer otkazao je nastup na teniskom Australian Openu koji će se ove godine igrati u terminu od 8. do 21. veljače. Službeno, učinio je to zbog toga što njegovo dva puta operirano koljeno još nije posve zaliječeno.

No, sada su u javnost procurili detalji koji govore da je pravi razlog Švicarčeva odustajanja zapravo režim kojemu se trebao podvrgnuti u Australiji.

- Glavni razlog bila je karantena. Razgovarao sam s njim prije mjesec dana i on je imao dvije mogućnosti: da dođe sam, ili s obitelji, suprugom Mirkom i četvero djece, ali oni bi morali proći 14-dnevnu izolaciju.

Za to vrijeme Mirka i djeca praktično ne bi smjeli napuštati hotelsku sobu. Morali bi u hotelu provesti 14 dana. Dok bi Federer, kao i ostali igrači, mogao trenirati - otkrio je Brazilac Andre Sa, na Australian Openu zadužen za odnose s igračima, dodavši:

- Igrači su iznimka. Roger bi mogao izlaziti, trenirati, ali ostatak obitelji to ne bi mogao. Mirka nije odobrila tu ideju. Druga opcija je bila da dođe sam. U tom bi slučaju bio odvojen od obitelji najmanje pet tjedana. Nakon što je sagledao i tu drugu mogućnost, kazao mi je:

- Čovječe, imam 39 godina, četvero djece, 20 Grand Slam naslova. Više nisam u godinama kad amogu biti toliko dugo odvojen od obitelji" - prenio je Sa dio razgovora s Federerom.

Legendarni Švicarac je posljednji dvoboj odigrao upravo u Melbourneu prije godinu dana (poraz od Đokovića u polufinalu). 

Komentara 4

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
20:38 07.01.2021.

Kod Federera se zna "tko kosi a tko vodu nosi".......

TR
Travno221
23:03 07.01.2021.

Bravo, Mirka. Pa nisi luda da s djecom budeš u zatvoru. Ti Australci zbilja malo pretjeruju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije