Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup u Kielu

Fantela i Marenić drugi u 470, Tina Mihelić druga u laser radialu

igor marenić šime fantela
Hrvatski jedriličarski savez
19.06.2011.
u 20:14

Na zadnjoj regati Svjetskoga kupa koja se jedri u njemačkom Kielu, hrvatski predstavnici su u samom vrhu

Unatoč lošim vremenskim uvjetima Šime Fantela i Igor Marenić nakon drugog dana regate drže odlično drugo mjesto u klasi 470, a jednako dobra je i Tina Mihelić u klasi laser radial. Milan Vujasinović je četvrti u laseru, a i dalje ga odlično prati Aron Lolić, koji je 12. Nažalost, diskvalifikaciju radi preuranjenog starta zaradio je u nedjelju Daniel Mihelić, pa je pao na 25. mjesto. A viroza je za krevet privezala Luku Radelića, koji tako u nedjelju nije nit isplovio. Bez dva plova je 68.  U laseru vodi Novozelanđanin Josh Junior.

Fantela i Marenić su se popravili za jedno mjesto u odnosu na prvi dan, dok vodstvo drže Australci Matthew Belcher i Malcolm Page koji su u pet plovova četiri puta bili prvi.

- Evo, jučer smo na regatno polje izašli doslovno iz auta, nakon 14 sati vožnje iz Zagreba. Igor je imao zadnji teški ispit na fakultetu, položio ga je i uspio stići taman na vrijeme za prvi dan. Ova je regata odlična priprema za Europsko prvenstvo u Helsinkiju, a ako k tome uspijemo nadoknaditi zaostatak u bodovima i uhvatimo postolje ukupnog poretka Svjetskog kupa to bolje. Ciljali smo ove godine na visok plasman u Svjetskom kupu, stoga smo i odjedrili regatu u Miamiju u siječnju, međutim Igorova ozljeda i dvomjesečna stanka koja je uslijedila, poremetila nam je planove. No, unatoč tomu, dobro nam ide – kaže trener Edo Fantela.

Konkurencija za treće mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa je Šimi i Igoru i dalje vrlo blizu, na trećem i šestom mjestu, što bi ukupno dvjema grčkim posadama još uvijek dalo konačni plasman ispred našeg dvojca. No, bodovne razlike su vrlo tijesne, još samo 1-2 mjesta razmaka moglo bi Fanteli i Mareniću donijeti broncu u Svjetskom kupu!

Na drugo mjesto u laser radialu napredovala je Tina Mihelić. Odlično jedrenje pokazala je u nedjelju sa drugim i četvrtim ulazom.
- Ovo mi je u prvom redu trening za Europsko prvenstvo i zadnji test opreme, još uvijek isprobavam jarbole da vidim s kojim ću jedriti na EP. S prvim danom regate nisam baš bila zadovoljna, nisam imala dobru brzinu, ali danas je već bilo puno bolje, iako nisam imala baš dobre starteve pa sam se morala izvlačiti – rekla nam je Tina.
Prva u laser radialu je Amerikanka Paige Raile.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije