Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S europskih terena

Fantastični Leo! Messijev 'hat-trick' odveo Barcelonu na vrh

Lionel Messi
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
09.11.2019.
u 23:14

Nogometaši Napolija i Genoe odigrali su u 12. kolu Serie A u Napulju bez golova, 0-0

Nogometaši Barcelone pobijedili su Celtu Vigo s 4-1 (2-1) u dvoboju 13. kola španjolskog prvenstva na Camp Nou, a kapetan Katalonaca Lionel Messi postigao je još jedan 'hat-trick' s dva gola iz slobodnih udaraca te jednim postignutim iz jedanaesterca. 

Svoj 52. 'hat-trick' u karijeri, a 34. u utakmicama španjolskog prvenstva Messi je započeo u 23. minuti, kad je realizirao kazneni udarac dosuđen nakon igranja rukom braniča Celte Aidooa. Gosti su se nakratko vratili u ravnotežu u 42. minuti, kad je Olaza iz slobodnog udarca svladao Marc-Andrea ter Stegena.

Lionel Messi
1/3

No, tako je samo izazvao Messija koji je u sučevom dodatku prvog dijela pogodio prvi od dva 'slobodnjaka', ovaj s 25 metara udaljenosti. U trećoj minuti nastavka, sa slične pozicije, samo koji metar bliže vratima, Argentinac je pogodio gotovo identično mjesto. Gostujući vratar Ruben Blanco se još jednom ispružio koliko je mogao, ali nije uspio zaustaviti loptu.

Konačnih 4-1 u 85. minuti postavio je Sergio Busquets, svojim prvim pogotkom za Barcelonu nakon dvogodišnjeg posta.

Ivan Rakitić je ostao na Barceloninoj klupi za pričuve.

Uvjerljivom pobjedom Barcelona je došla na vrh ljestvice s 25 bodova, koliko ima i drugoplasirani Real Madrid, ali uz lošiju gol-razliku. Treći je Real Sociedad s 23 boda. Celta je ostala na 18. mjestu u zoni ispadanja.

Nogometaši Napolija i Genoe odigrali su u 12. kolu Serie A u Napulju bez golova, 0-0.  

Nakon turbulentnog tjedna u kojem su se igrači sukobili s predsjednikom kluba, kriza Napolija se nastavila remijem bez golova doma protiv Genoe. 

Marko Pajač je odigrao cijelu utakmicu za goste. 

Francuski prvak PSG slavio je s 2-1 na gostovanju kod Bresta i povećao prednost pred najbližim pratiteljima te nakon 13 kola ima devet bodova više od drugoplasiranog Angersa koji je odigrao 0-0 kod Reimsa.

Za pobjedu PSG zaslužni su strijelci Angel Di Maria (39) i Mauro Icardi (85), dok je za Brest zabio Grandsir (72). S 30 bodova Parižani već sada djeluju neuhvatljivo za konkurente.

Monaco je u 13. kolu došao do pete pobjede svladavši kao domaćin Dijon s 1-0, a gol vrijedan tri boda postigao je Golovin (42). Danijel Subašić je bio na klupi za pričuve.  

Vodi Inter s 31 bodom, Napoli je ostao sedmi s 19 bodova, a Genoa je 17. s 9 bodova. 

>> Pogledajte kako su Kavaliri iz Bednje podržali Dinamo: 'Stop the VAR'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije