Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb otkazuje utakmice u Europi i Interligi?

Facebookom i plakatima žele do punih tribina

Odbojka
Marko Lukunić | Pixsell
05.11.2009.
u 12:25

Boris Mirković student je novinarstva, ali i odbojkaš zagrebačke Mladosti koji je došao na originalnu ideju kako pomoći klubu u kojem igra. Igrači u klubu nisu dobili plaću šest mjeseci. Novac za putovanja nekako pronalaze. Kažu dečki da na putovanjima nisu ni gladni niti žedni.

Po savjete profesorima

– Dugo sam razmišljao što učiniti da bi se nešto pokrenulo. Savjetovao sam se s profesorima Božom Skokom i Damirom Jugom. I onda sam došao na ideju da na internetskim stranicama, na Facebooku, osnujem Klub prijatelja Mladosti. I za samo nekoliko dana stekli smo 900 fanova. Sve svoje simpatizere pozvali smo na utakmicu Interlige protiv Beča i u dvoranu je umjesto stotinjak došlo 500 gledatelja.

– Nešto se pokrenulo – kaže Mirković.

Osim njega, u akciju spašavanja kluba uključili su se i Matija Sabljak, Željko Nojić i Saša Ivanišević, kao i mladostašice Dina Bečić i Martina Malević.

– Za utakmicu protiv Beča od svog novca financirali smo tiskanje dvadeset plakata. U subotu igramo protiv slovačkog Hummela i za tu utakmicu tiskali smo 40 plakata. Sami ih lijepimo na Jarunu. Igramo zaista dobro ove sezone. U pet utakmica u Interligi postigli smo tri pobjede. Želimo igrati pred punim tribinama – pripominje Mirković.

Ulazak na utakmice je besplatan. Dakle, nema financijske koristi od pune dvorane.

Nije sve u novcu

– Zasad nam nije bitan novac, nego želja da igramo pred što većim brojem ljudi. To nas jako motivira. Bez obzira na to što nismo dobili plaće, odlična smo škvadra. Ne zahtijevamo puno. Znamo da je klub u dugovima koji su se u posljednjih nekoliko godina smanjili. I sami smo pokucali na vrata nekih velikih tvrtki, ali su nas sve odbili. Kažu, recesija je. A i znamo da je odbojka kao sport na lošem glasu zbog stečaja saveza – tvrdi Mirković.

Najmlađa odbojkaška momčad u Europi s prosjekom od 20 godina želi jednog dana zablistati i u Ligi prvaka. S ovakvim duhom i atmosferom za njih će se i te kako još čuti.

Što o svemu kaže trener Rade Malević?

– On nas sto posto podržava. I da nema njega, svi bismo mi otišli. Velik je trener i od njega možemo mnogo naučiti. Radi njega dolazimo dvaput dnevno na trening – ističe Mirković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije