Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTO NIJE USPIO?

Evo što svjetski mediji pišu nakon što je Niko Kovač dobio otkaz u Bayernu

Niko Kovač
Foto: DPA/Pixsell
1/7
04.11.2019.
u 10:11

"Zašto Niko Kovač nije uspio? Pokušao je uvesti svoje nogometne ideje u Bayern. Trudio se to napraviti kad je shvatio da to ne funkcionira, da se momčad ne može nositi s tim i da je, osim Ulija Hoeneßa, jedva itko na njegovoj strani. "

Niko Kovač od jučer više nije trener Bayerna. Bivši hrvatski izbornik morao je otići nakon serije loših rezultata, a evo kako su svjetski mediji popratili Kovačevu smjenu.

"Stvari su postale gorke ove sezone jer momčad nije uspjela slaviti u polovici od prvih deset ligaških utakmica", piše Guardian.

"Kovač je prošle godine preokrenuo razočaravajuću sezonu i pomogao Bayernu da osvoji 26. naslov u Bundesligi iako je u jednom trenutku imao devet bodova zaostatka za Borussijom", piše španjolska Marca te navodi da je bivšeg hrvatskog izbornika posla stajao loš početak ove sezone.

BBC navodi da je Kovač izgubio posao nakon subotnjeg debakla protiv Eintrachta (5:1).

"Kovač je slavio u 45 od 65 utakmica Bundeslige. No, subotnji poraz bio je najteži u posljednjih 10 godina Bundeslige", piše BBC.

A Süddeutsche Zeitung navodi da je tvrdoglavost Kovača skupo stajala.

"Zašto Niko Kovač nije uspio? Pokušao je uvesti svoje nogometne ideje u Bayern. Trudio se to napraviti kad je shvatio da to ne funkcionira, da se momčad ne može nositi s tim i da je, osim Ulija Hoeneßa, jedva itko na njegovoj strani. To se može protumačiti kao upornost, ali se može protumačiti i kao opasna tvrdoglavost", navodi se u tekstu pod naslovom "Kronika nesporazuma".

A Eurosport u članku odgovara na pitanje "Je li otkaz Kovaču bio neizbježan?".

"Da, bio je. Ne samo zbog rezultata (1:5 izgubili su samo dva puta u Bundesligi od 1994.) već i zbog toga što je momčad krenula s lošim rezultatima nakon što je sa 7:2 slavila protiv Tottenhama. Kovač je još i prošle sezone kritiziran zbog nedostatka plana. Nije pomoglo ni to što je krivio igrače za 'pojedinačne pogreške' nakon svakog lošeg rezultata", navodi Eurosport.

Ključne riječi

Komentara 29

KA
Karloho
10:37 04.11.2019.

Niko nije smjenjen,nego je ponudio ostavku koju je rukovodstvo prihvatilo...S igracima kojima raspolaze nije mogao uciniti vise..

DA
dalibla
10:28 04.11.2019.

Bar su večernjakovi "stručnjaci"došli na svoje...

PR
prajdali100
11:07 04.11.2019.

Mnogi su sad " presrećni"a bogami i neki u VL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije