Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO KOLO SP-A

Evo što su nigerijski izbornik i kapetan poručili uoči utakmice s Hrvatskom!

Nigerija
Foto: Reuters
1/8
15.06.2018.
u 18:38

- Hrvatska ima momčad prepunu zvijezda, no mi imamo mladost i karakter. Hrvatska reprezentacija je sastavljena od igrača koji su igrali u finalu Lige prvaka, finalu Europske lige, te najjačim europskim ligama.

Izbornik nigerijske nogometne reprezentacije Gernot Rohr smatra kako će nedjeljni dvoboj protiv Hrvatske u 1. kolu D skupine svjetskog prvenstva biti sudar 'mladosti i momčadi pune zvijezda'.

- Hrvatska ima momčad prepunu zvijezda, no mi imamo mladost i karakter. Hrvatska reprezentacija je sastavljena od igrača koji su igrali u finalu Lige prvaka, finalu Europske lige, te najjačim europskim ligama. Mi nemamo toliko igrača u vrhunskim klubovima. Bit će to okršaj momčadi pune zvijezda i mladog kolektiva. Vidjet ćemo kako će završiti - kazao je Rohr na službenoj novinarskoj konferenciji.

Nigerija
1/16

Njemački stručnjak je naglasio kako njegova momčad jedva čeka početak sutrašnje utakmice na sjajnom stadionu u Kalinjingradu.

- Svi smo uzbuđeni zbog početka natjecanja i što ćemo igrati u ovoj lijepoj zemlji. Nadam se kako ćemo na turniru ostati što duže - dodao je.

Nigerija i Hrvatska do sada nikada nisu igrale međusobno.

- Bit će to naš prvi međusobni susret, uvijek je lijepo igrati protiv nekog novog, međutim za nas je glavni izazov proći skupinu, a za to nam treba dobar rezultat.

Rohr vodi 'super orlove' od 2016. godine, a prije toga je vodio Gabon, Niger i Burkinu Faso.

- Ako gledamo poziciju na ljestvici FIFA-e mi nismo favoriti. Prema rankingu bi trebali biti posljednji u skupini. Mi smo skromni, ali velikih ambicija.

Zamoljen da komentira bojazan od rasističkih uvreda s tribina, Rohr je naglasio kako se u Rusiji sjajno osjeća.

- Podržavam politiku borbe protiv rasizma. Siguran sam kako u nedjelju neće biti nikakvih povika s tribina. Sjajno smo primljeni u Rusiji i siguran sam kako ćemo imati podršku s tribina. Hrvatska će možda imati više navijača na tribinama, ali domaći će navijati za nas jer u svojim redovima imamo dvojicu 'Rusa'. Ahmed Musa igra za moskovski CSKA, a Brian Idowu za Amkar - kazao je nigerijski izbornik na kraju.

Mikel: Želimo se pokazati svijetu

Kapetan nigerijske nogometne reprezentacije John Obi Mikel (31) poručio je kako su 'super orlovi' mlada i motivirana momčad koja se želi pokazati svijetu.

- Možda nismo toliko iskusni, no imamo mladu momčad koja se dobro nosi s pritiskom. Svi se žele pokazati svijetu i to je naša šansa - kazao je nigerijski kapetan na novinarskoj konferenciji u Kalinjingradu.

Mikel je naglasio kako nešto slabije igre u posljednjim prijateljskim susretima nisu pravo mjerilo stvari.

- Bile su to prijateljske utakmice tijekom kojih smo isprobavali neke stvari, zato i služe pripremni susreti - dodao je veznjak kineskog Tianjin Teda koji je 11 godina igrao za Chelsea, a prije toga dvije godine za norveški Lyn.

Na pitanje strahuje li Nigerija od sjajne hrvatske vezne linije koju predvode Luka Modrić i Ivan Rakitić, Mikel je istaknuo kako se ne zamaraju suparnikom, već su maksimalno koncentrirani na svoju igru. 

- Znamo kako ćemo igrati. Volimo držati loptu u nogama, baš kao i hrvatska reprezentacija. Jednako tako voliko kontrolirati igru. Bit će to zanimljiva utakmica - dodao je nigerijski kapetan.

Mikel je naglasio kako hrvatska vrsta ima kvalitetnu momčad, ali i Nigerija ima svoje prednosti.

- Naša snaga su mladost i zajedništvo - poručio je nigerijski kapetan.

Komentara 4

OB
ObrenM
19:23 15.06.2018.

Modric:"U ovoj utakmici nema favorita".Zalosno trazenje alibija za eventualni poraz.

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
19:26 15.06.2018.

Proslog prvenstva kad je igrala Nigerija vs BiH ,Mamici su navijali za Nigeriju. Hoce li opet.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije