Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahvala

Evo što su Mandži za oproštaj poručili Davor Šuker i izbornik Zlatko Dalić

Mario Mandžukić i Zlatko Dalić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
14.08.2018.
u 15:24

Pamtit ćemo njegovu borbenost, požrtvovnost i odlučnost s kojima je igrao i uvijek davao sve od sebe, kao što i priliči kada predstavljate svoju zemlju - rekao je Davor Šuker

Mario Mandžukić je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju igrao 11 godina. Tijekom karijere odigrao je 89 utakmica za vatrene i zabio 33 gola.

Mandži su se zahvalili  predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik Zlatko Dalić na internetskoj stranici HNS-a.

>> Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih

Mario Mandžukić i Zlatko Dalić
1/74

- Znam koliko je svakom igraču teško reći zbogom reprezentaciji, kao što je i nama teško prihvatiti svaki odlazak. No, trebamo razumjeti i poštovati takve odluke, posebno uzimajući u obzir fenomenalan uspjeh reprezentacije u Rusiji. Mariju možemo samo skinuti kapu za sve što je dao reprezentaciji u ovih 11 godina, a posebno za doprinos tom povijesnom srebru - izjavio je predsjednik HNS-a Šuker i dodao:

- Iako je reprezentativnu karijeru završio kao drugi najbolji strijelac Hrvatske, Marijeva igra nikada nisu bili samo golovi. Pamtit ćemo njegovu borbenost, požrtvovnost i odlučnost s kojima je igrao i uvijek davao sve od sebe, kao što i priliči kada predstavljate svoju zemlju. Sve to čini ga istinskim velikanom hrvatske reprezentacije. U ime nogometne obitelji, zahvaljujem mu na svemu što je dao Hrvatskoj i želim sve najbolje u nastavku klupske karijere.

Izbornik Zlatko Dalić zahvalio je Mariju Mandžukiću na doprinosu hrvatskoj reprezentaciji.

- Kada me Mario nazvao i obavijestio o svojoj odluci, naravno da mi je bilo žao što neće nastaviti igrati za reprezentaciju, no razumijem i apsolutno poštujem njegovu odluku. Oprostio se u velikom stilu, s tri gola u eliminacijskoj fazi Svjetskog prvenstva i tom srebrnom medaljom kao vrhuncem karijere - istaknuo je Dalić i dodao:

Mario Mandžukić i Zlatko Dalić
1/27

- Hvala Mandži na svemu što je dao za reprezentaciju, iza njega je iznimna reprezentativna karijera. Vrhunski smo surađivali ovih deset mjeseci od kada sam izbornik i hvala mu na tomu. Sjajan je profesionalac i igrač, ne moram posebno ni govoriti koliki je obol dao našem uspjehu u Rusiji. Ne sumnjam da će, zajedno s Ćorlukom, ostati najvatreniji navijač Hrvatske, a želim mu svako dobro, puno uspjeha i zdravlja u nastavku klupske karijere.

>> Pogledajte glazbene hitove vatrenih

Komentara 6

Avatar grbadeva
grbadeva
16:02 14.08.2018.

Ljudi moji ja se u desetak navrata po završetku SP zbunjeno pitam jesmo li mi stvarno igrali u finalu. To je toliko veliko da se još nije potpuno smjestilo u moju glavu.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
16:02 14.08.2018.

Hvala Mandži na svemu ogroman je dao doprinos, mladi lavovi čekaju zapeti ko puške HRVATSKA je to !!!!

ST
Starotopoljanin
16:26 14.08.2018.

Zao mi je da si bas sada prekinuo ,jer si jos mogao dati par utakmica za reprezentaciju i dogurati do stote utakmice,jos si u snazi iskustvu a i noge i srce te jos dobro sluzi,ali to je opet tvoja odluka i hvala ti moj brodane,i puno uspjeha u juveu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije