Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU ODUSTALI OD KANDIDATURE

Evo što su iz HNS-a poručili Gradu Splitu zbog dopisa Uefi

Davor Šuker
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
14.03.2014.
u 15:58

HNS će komunicirati s predstavnicima vlasti te Grada Zagreba i Grada Splita kako bismo zajedno donijeli odluku o hrvatskoj kandidaturi. Priželjkujemo i pozivamo da se ta komunikacija prestane odvijati putem medija ili Uefe i preseli u urede, poziva HNS.

Hrvatski nogometni savez odlučio je reagirati na dopis Grada Splita Uefi, a vezano za hrvatsku kandidaturu za Euro 2020.

Dopis prenosimo u cijelosti:

'Kako Hrvatski nogometni savez nije među primateljima dopisa Grada Splita Uefi, ne bismo  komentirali sadržaj samog pisma. Međutim, smatramo da ovakva komunikacija ne ide u prilog hrvatskoj težnji za dobivanjem domaćinstva Eura 2020., pa je neobično da Grad Split u svojoj želji za domaćinstvom vuče takve poteze.

Kao što Uefina procedura nalaže, za domaćinstvo Eura 2020. može se prijaviti isključivo savez zemlje članice, u ovom slučaju Hrvatski nogometni savez, koji je to već i učinio, pa samim time ovaj dopis ne može u Uefi imati bilo kakav pozitivan učinak za hrvatsku kandidaturu.

Podsjećamo, Hrvatski nogometni savez nije odustao od kandidature za domaćinstvo Eura 2020. Štoviše, HNS je do sada ispoštovao sve rokove Uefe te je prijavio Zagreb i Split kao potencijalne
gradove domaćine Uefi. Kao prilog toj činjenici navodimo kako je tijekom jučerašnjeg dana iz Uefe u HNS stigla pošiljka s odvojenom dokumentacijom za Grad Zagreb i Grad Split kao potencijalne gradove domaćine Eura 2020. Dokumentacija sadrži brojne uvjete i kriterije koje gradovi i stadioni moraju ispuniti kako bi uopće došli u poziciju za kandidaturu. Navedena dokumentacija bit će u najkraćem roku dostavljena gradovima radi nastavka procedure i stvaranja uvjeta da Hrvatska preda svoju završnu kandidaturu do 25. travnja ove godine.

Kao što nalažu Zakon o sportu, ali i ekonomski zahtjevi organizacije ovakvog događaja, za domaćinstvo Europskog prvenstva nužne su podrška i financijske garancije Vlade RH i lokalne samouprave kako će se infrastrukturni i drugi kriteriji Uefe zadovoljiti u zadanom roku.

HNS će komunicirati s predstavnicima vlasti te Grada Zagreba i Grada Splita kako bismo zajedno donijeli odluku o hrvatskoj kandidaturi. Priželjkujemo i pozivamo da se ta komunikacija prestane odvijati putem medija ili Uefe i preseli u urede gdje će se o kandidaturi razgovarati s manje populizma i antagonizma, a s više zajedništva, argumenata, brojki, ozbiljnih kriterija i odgovornosti prema gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj.

Hrvatski nogometni savez neće ulaziti u utrku s 31 zemljom članicom Uefe ako ne budu zadovoljeni apsolutno svi uvjeti za organizaciju tako velikog, zahtjevnog i značajnog događaja. To uključuje
financijsku konstrukciju i kompletnu dokumentaciju, pa će HNS konačnu odluku donijeti tek kada budu pripremljene financijske i sve druge garancije, čime bi Hrvatska postala ravnopravan kandidat za domaćinstvo Eura 2020.

>> Baldasar pisao Platiniju: Dajte nam EP 2020.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar feudalac
feudalac
16:18 14.03.2014.

...drugim rijecima, dragi venecijanci ako imate novaca, dapace, domacinstvo EUR 2020 je vase!

Avatar feudalac
feudalac
16:46 14.03.2014.

Baldasaru, mozda bi bilo dobro da nahranite jadne zivotinje u ZOO Split!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije