Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAUBOJI 'PERFEKTNI'

Evo što strani mediji pišu o velikom uspjehu Hrvatske

Hrvatska - Španjolska
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/11
18.01.2019.
u 08:29

"Hrvati su zasluženo stigli do izuzetno važne pobjede jer će u sljedeću fazu prenijeti četiri boda. Hrvati će imati prednost nad Francuskom i Njemačkom, glavnim konkurentima u nastavku turnira pa su pobjedom otvorili vrata polufinala."

Svjetski mediji nisu dali previše prostora Svjetskom prvenstvu u rukometu koje se igra u Njemačkoj i Danskoj i sinoćnjoj pobjedi Hrvatske nad Španjolskom (23:19). No pronašli smo neke od zanimljivih izvještaja na njemačkim, španjolskim i susjednim medijima.

Njemački visokotiražni tabloid Bild prenio je tekst agencije DPA u kojem se navode da su glasni hrvatski navijači u Münchenu vodili rukometaše do pobjede.

"Hrvati su sa zvijezdom Kiela Domagojem Duvnjakom svladali europske prvake Španjolske s 23:19 i u drugi krug prenose četiri boda", piše u tekstu.

>> Pogledajte slavlje hrvatskih rukometaša

Hrvatska - Španjolska
1/14

Srbijanski B92 navodi da je "Hrvatska perfektna".

"Rukometna reprezentacija Hrvatske ostvarila je maksimalan učinak u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva", navodi se.

A portal Klix iz Bosne i Hercegovine ovako je opisao utakmicu:

"Hrvati su zasluženo stigli do izuzetno važne pobjede jer će u sljedeću fazu prenijeti četiri boda. Hrvati će imati prednost nad Francuskom i Njemačkom, glavnim konkurentima u nastavku turnira pa su pobjedom otvorili vrata polufinala."

Komentator španjolske javne televizije TVE spomenuo je u izravnom prijenosu "izuzetno naelektriziranu atmosferu" u dvorani koju su dodatno poticali hrvatski igrači s parketa, dok su novine Mundo Deportivo navele:

"Hrvatska se pokazala moćnijom kako na parketu tako i na tribinama gdje je njena izuzetno brojna publika vodila momčad prema pobjedi. Suci su dopuštali mnogo kontakta što je korpulentnijim Hrvatima također donijelo prednost."

>> Pogledajte što je Željko Musa rekao nakon utakmice

Komentara 38

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
08:54 18.01.2019.

Ja znam sto ste vi pisali prije prvenstva a moze se vidjeti da je na forumima optimizam hrvatskim strojem siren samo od mene. Lino Červar je čudo od izbornika, podcjenjivan a medju tri najbolja u povijesti rukometa.

SV
sven222
09:26 18.01.2019.

Bravo i naprijed !!!!

Avatar Apsalar
Apsalar
09:19 18.01.2019.

Na kraju će opet bit Hrvatska Francuska. Pa dobro, ima li još koja država na svijetu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije