Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalkulacija

Evo što rukometaši trebaju učiniti kako bi osigurali polufinale SP-a

Lino Červar
Foto: Pixsell/Reuters
1/5
20.01.2019.
u 12:41

Četiri boda iz tri utakmice bit će dovoljno da dečki dođu u goste Blaženku Lackoviću i posjete njegov muzej iluzija u Hamburgu

Hrvatsku sada u Kölnu na putu prema eventualnom polufinalu SP-a koje se igra u Hamburgu čekaju Brazil (nedjelja), Njemačka (ponedjeljak) i Francuska (srijeda).

S Brazilom igramo u 18 sati, s Njemačkom u 20.30, dok se s Francuskom vraćamo u raniji termin (18 sati).

>> Navijačima hrvatskih rukometaša u Njemačkoj ne smeta ni snijeg

Trebali smo tu treću utakmicu igrati u večernjem terminu, kao prvoplasirana momčad skupine B, no očigledno su Nijemci toliko jaki da su uvjetovali IHF-u da promijeni satnicu kako bi oni protiv Španjolaca igrali u 20.30 sati.

Što nam treba za plasman u polufinale? Četiri boda iz tri utakmice bit će dovoljno da dečki dođu u goste Blaženku Lackoviću i posjete njegov muzej iluzija u Hamburgu.

Po nekim računicama bit će dovoljna i tri boda. U slučaju dva poraza i jedne pobjede polufinale će biti teško dohvatljivo, a upišemo li sva tri poraza u drugom krugu, onda ćemo ugroziti i plasman na kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokio.

U slučaju da budemo prvi u skupini drugog kruga, onda bismo u polufinalu igrali s drugoplasiranom momčadi skupine koja se igra u Herningu.

Budemo li drugoplasirani, onda igramo s prvim iz danske skupine. U drugoj skupini za sada vode Danska i Švedska, a jedina reprezentacija koja im još uvijek može pomrsiti račune jest Norveška.

>> Pogledajte galeriju kako hrvatski rukometaši slave trijumf na Španjolcima

Lino Červar
1/14

Komentara 7

DU
Deleted user
13:20 20.01.2019.

Samo jednu stvar trebaju uraditi. Pobjediti svakog protivnika i eto zlats

NE
Neufanrn
13:05 20.01.2019.

Molim vas samo nemojte praviti kalkulacije nego pobijedite utakmice a ne ako bih ovo paako bih ono da je baba mlada nebi bila baba ond vas molim igrajte utakmice kao da je finale , puno srece bok

Avatar Mi sami
Mi sami
13:33 20.01.2019.

Ladno prolazimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije