Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše za tenis

Evo što Čilić, Karlović i Ćorić kažu o namještanju mečeva

Čilić Nishikori
Foto: Reuters
1/5
18.01.2016.
u 15:32

Što se tiče igrača, u svlačionici se o tome ne priča, igrači malo znaju o tome - izjavio je Čilić.

Vijest o namještanju mečeva u tenisu stigla je i do hrvatskih tenisača koji su igrali u prvom kolu Australina Opena - Marina Čilića, Borne Ćorića i Ive Karlovića. Engleski BBC objavio je kako ima dokaze da je čak 16 tenisača koji su bili među 50 najboljih na svijetu u prošlom desetljeću sudjelovalo u kriminalnim radnjama.

- Iskreno, nisam upoznat s namještanjem. Dugo godina sam na Touru, postoji taj Tennis Integrity Unit, koji već postoji osam, devet, 10 godina, oni rade, nadam se barem da rade, dobar posao. Što se tiče igrača, u svlačionici se o tome ne priča, igrači malo znaju o tome - izjavio je Čilić za HRT dodavši:

- Naravno da smo upućivani da se čuvamo takvih stvari i znamo što moramo napraviti kad bi nam netko tako došao. Meni osobno nikad nitko nije prišao na taj način, a i da jest naravno da bih postupio prema uputama ATP-a, obavijestio bi ljude koji se brinu za to.

Ćorić je također kazao kako mu nikad nitko nije pristupio i nudio ponude za namještanje.

- To nije dobro za tenis, ali siguran sam da ATP i iTF pokušavaju to izbaciti iz tenisa i siguran sam da će uspjeti - rekao je Ćorić dok je Karlović dodao:

- Koliko ja znam nema još nikakvih detalja. Postoji hot-line na koji se mogu dojavljivati pokušaji pristupanja s takvim ponudama. Ne znam nikoga tko se upuštao u nešto takvo.

Izjave hrvatskih igrača pogledajte ovdje.

>>Vrhunski igrači namještali mečeve na Wimbledonu, neki su i Grand Slam pobjedinici!

>>'Nudili su mi 100.000 funti da pustim meč, osjećao sam se užasno'

Komentara 1

Avatar KizanRizan
KizanRizan
16:20 18.01.2016.

Neka institucije rade svoj posao. ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije