Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazi australcima

Evo što je Hrvatski teniski savez priopćio o 'zahtjevima' Ajle Tomljanović

Ajla Tomljanović
Davor Puklavec/PIXSELL
30.07.2014.
u 19:18

U periodu od 2005. do 2011. godine Ajla Tomljanović je kroz različite programe iskoristila više od 450.000 kn za pripreme i natjecanja, kažu u savezu.

Hrvatski teniski savez oglasio se o prelasku Ajle Tomljanović pod australsku zastavu, a priopćenje donosimo u cijelosti:

- Hrvatski teniski savez je od g. Tomljanovića dobio potvrdu da je Ajla započela proces dobivanja australskog državljanstva te da će, kad on bude završen, Ajla biti na raspolaganju Australskom teniskom savezu. To je za HTS bila iznenađujuća vijest, jer u dosadašnjim kontaktima i sastancima ničim nije naznačena mogućnost za takav scenarij, niti smo bili upoznati s eventualnim zahtjevima Ajle Tomljanović za posebnim uvjetima i željama koje bi HTS mogao realizirati.

Tijekom godina HTS je financirao Ajlu Tomljanović, kao i ostale tenisače i tenisačice njenog ranga, u skladu s mogućnostima. S prosječnim godišnjim proračunom od nešto više od 6 milijuna kn HTS prati ženske i muške reprezentacije svih uzrasta uključujući Davis i Fed Cup reprezentaciju, kroz različite dodatne programe prati razvoj tenisača u svim juniorskim kategorijama, ima dodatni program za nagrađivanje najuspješnijih tenisača za ostvarene vrhunske rezultate, te je prema ostvarenim rezultatima u samom vrhu svjetskog tenisa. U prvom tjednu Wimbledona nastupilo je 8 hrvatskih tenisačica i tenisača u profesionalnoj konkurenciji, a trenutno u prvih 300 prema ATP i WTA ljestvici imamo 17 predstavnika, što nisu postigli puno veći i znatno bogatiji nacionalni savezi. U periodu od 2005. do 2011. godine Ajla Tomljanović je kroz različite programe iskoristila više od 450.000 kn za pripreme i natjecanja.

Zahvalni smo svima koji nas podržavaju i pomažu u ostvarenju navedenih rezultata. Nažalost, HTS ne može parirati Australskom teniskom savezu u infrastrukturnim i financijskim mogućnostima, s obzirom na budžet s kojim raspolaže i ukupnu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj.

Ajli Tomljanović želimo puno sreće i uspjeha u nastavku njene profesionalne karijere - zaključuje se u priopćenju.

>>Ratko Tomljanović: Ajla odlazi jer su Australci ponudili izvrsne uvjete

Komentara 37

TO
tolitol
20:19 30.07.2014.

Mene zanima hoće li se išta promijeniti kako bi se ubuduće oni koji dobivaju potporu od HTS-a obvezali na refundiranje tih sredstava u slučaju da odluče igrati za neki drugi strani savez. Drugim riječima, hoće li HTS iz ovoga izvući pouku? Jer ovakve dopise može i moja baba sastaviti. Ni čemu ti dopisi suštinski ne služe osim za prepucavanja po novinama. A od toga nikakva korist.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:11 30.07.2014.

Sav novac koji je HTS uložio u Ajlu, ona bi trebala vratiti, pa makar i sudskim putem!

MI
miki722
03:03 31.07.2014.

nemojte biti naivni hrvatska nije ulozila ni lipe u Ajlu kao niti u jedno dijete u tim godinama sto je i donna vekic izjavila.oni su nabrojali ukupne troskove poslovanja u par godina a ne privatno ulozeni novac u ajlu koji ne premasuje ni par tisuca kuna mate pavic nije mogao dobiti 100 tisuca kuna kao davis kup reprezentativac godisnje kako je onda curica do svoje 13 god dobila 450 tisuca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije