Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mediji iz susjedstva pišu

Kako Srbija može proći skupinu? 'Namještaju nam seks skandale! Cijela Europa čeka utakmicu orlova'

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Cameroon v Serbia
JENNIFER LORENZINI/REUTERS
02.12.2022.
u 18:07

Srbiji pobjeda možda neće biti dovoljna za prolazak skupine u Kataru

Srpska nogometna reprezentacija igra ključnu utakmicu protiv Švicarske za prolazak skupine i plasman u nokaut fazu svjetske smotre u Kataru. Utakmica koja će se pratiti s najvećim zanimanjem večeras je ona između Srbije i Švicarske. Bit će to repriza dvoboja iz grupne faze u Rusiji, u kojoj je Švicarska pobijedila golovima Granita Xhake i Xherdana Shaqirija. Utakmica je dobila i poltičku notu jer su dva Švicarca kosovskog podrijetla slavila golove pokazujući rukama dvoglavog orla, što je inače simbol Albanije.

>> VIDEO: Specijalna emisija: Jedna stvar neće nam prolaziti dalje, gubili smo lopte koje nismo smjeli

Srpskim medijima se to nije svidjelo pa već duže vremena označavaju Shaqirija kao provokatora, nisu nakloljeni niti prema Granitu Xhaki. 

- Srbija od 2000. nije prošla grupnu fazu Europskog ili Svjetskog prvenstva i to je podatak koji boli, to je podatak koji govori da je naša realnost i dalje takva da nemamo veliki kontinuitet na najvećim natjecanjima. Puno puta je (barem individualna) kvaliteta naše selekcije bio za više, za veća djela, ali smo se proslavljali u tome da sve sami upropastimo - napisao je portal Blic

- Vrijeme je! Kad, ako ne sad? Orlovi nakon poraza od Brazila i remija s Kamerunom dobili su priliku da pobjedom ostvare najveći uspjeh od osamostaljenja naše države - naslov je Aloa. 

- Osmina finala nam se smiješi, tu je, blizu je, možemo je gotovo namirisati, potrebno je samo preletjeti momke koji igraju nogomet podno Alpa, družinu iz zemlje Tobleronea. Sad je bitno da ih nadigramo, pretrčimo. - komentar je srpskog Telegrafa.

A što susjedima treba za prolazak? Srbiji protiv Švicarske igra samo pobjeda. Ipak, u jednom scenariju ni ona neće biti dovoljna. To će se dogoditi ako Kamerun uspije pobijediti Brazil, Afrikanci bi također imali četiri boda kao Srbi. Loša vijest za orlove je to što već sad imaju lošiju gol razliku pa bi trebali pobijediti Švicarsku većom razlikom nego Kamerun Brazilce.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 4

BL
blokiran
18:28 02.12.2022.

a šta je srbija da bi cijela europa čekala njezinu utakmicu, svašta!

DU
Deleted user
18:45 02.12.2022.

B me k za Srbiju

JE
Jesi
18:36 02.12.2022.

Nikako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije